De voordelen van een houten schutting

Wil jij jouw tuin afschermen? Dan is een houten schutting plaatsen een prima plan. Niet alleen omhein je op deze manier jouw tuin en baken je jouw territorium af, ook biedt een houten schutting nog meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de privacy, de eenvoud en het onderhoud.

Snel meer privacy

In je eigen tuin wil je kunnen doen wat jij wilt. Wil je een zwembad op gaan zetten en lekker onbezorgd in je bikini rondlopen zonder je druk te maken over je gewicht? Wil je ook heerlijk gek kunnen doen met je kinderen of huisdieren, zonder dat de buren denken dat je van het lotje getikt bent? Dan heb je snel meer privacy nodig! En door een schutting te plaatsen creëer je een beschutte, afgeschermde plek, waar jij heerlijk je gang kunt gaan. Voorbijgangers kunnen niet even in je tuin gluren en ook van nieuwsgierige buren heb je geen last meer.

Veel mogelijkheden

Vind je het juist een vervelende gedachte om helemaal omringd te zijn door muren? Zet dan niet gelijk een streep door de houten schutting als omheining. De mogelijkheden met houten schuttingen zijn namelijk eindeloos. Zo kun je kiezen uit verschillende hoogtes, maar ook spelen met deze hoogtes. En neemt dat je angst van opsluiting nog niet helemaal weg, dan kun je tussen twee tuinschermen een gaaselement plaatsen. Dit gaaselement biedt inkijk en hoewel de tuin wel is afgeschermd, ben je niet geheel afgesloten voor wat er buiten je tuin gebeurd. Door een klimplant tegen dit gaaselement aan te laten groeien, creëer je ook nog een natuurlijke groene schutting.

Volledig afgesloten

Een ander belangrijk voordeel van een houten schutting is dat je kinderen of huisdieren binnen de afgeschermde tuin blijven. Terwijl zij lekker buiten spelen, kun jij rustig je eigen gang gaan. Je hoeft immers niet bang te zijn dat ze weglopen of ontsnappen. Terwijl je de kinderen juist binnen je tuin houdt, worden indringers of ongenode gasten juist erbuiten gehouden. Het is moeilijker je woning te bereiken, doordat ze eerst de schutting dienen te trotseren. Uiteraard is het geen garantie, maar wel een extra belemmering.

Een houten schutting plaatsen

Wil jij ook een houten schutting plaatsen? Dan kun je dat prima zelf doen. Met twee personen is deze klus zo geklaard. Wil jij een houten schutting in Hardenberg of elders in het land? Dan kun je er ook voor kiezen om deze te laten plaatsen. Vaak is de gespecialiseerde vakman er maar één dag mee bezig en kun jij dus snel van de voordelen van een houten schutting profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *