De voordelen van een houten vloer

vloer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer zijn er vele verschillende opties waar je uit kan kiezen. Tapijt, hout, laminaat, beton, een paar opties welke allemaal zo voor en nadelen hebben. Een houten vloer kan heel mooi staan in vele verschillende type woningen. Massief houten vloeren worden gemaakt uit een stuk vol natuurlijk hout welke van verschillende houtsoorten afkomstig kunnen zijn. In Nederland zijn het vooral massief eiken vloeren welke verkocht worden. Massief eiken vloeren zijn een erg oude vorm van vloerbedekking maar zeker niet ouderwets. In de meest moderne interieurs komt deze vloersoort naar voren.

Houten vloeren gaan lang mee

Zoals je misschien zelf ook wel verwacht gaan massief houten vloeren ontzettend lang mee. Er zijn veel houten vloeren welke langer in een huis liggen dan dat de eigenaar er uiteindelijk in zal wonen. Dit komt ook doordat je de houten vloer kan schuren en afwerken waardoor hij altijd mooi zal blijven. Heb je een keer iets op de houten vloer laten vallen dan kan je het er altijd weer uitschuren. Deuken worden dus zo verholpen en je ziet er na de behandeling helemaal niets meer van. Een houten vloer is daardoor ideaal voor de gebieden waar vaak op wordt gelopen. Dat kan een gang zijn maar ook in een kantoor of woonkamer staat een houten vloer erg mooi. Doordat de houten vloer zo lang meegaat brengt dit ook een stukje waarde met zich mee wanneer een huis wordt verkocht. De nieuwe huiseigenaren hoeven immers zelf ook geen andere vloer te leggen.

Houten vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd

De houten vloer kan precies zo in je woning worden gelegd zoals je zelf wil. De houten planken kunnen zowel in de lengte als de breedte worden gelegd. Houten planken welke in de lengte liggen doen de ruimte groter lijken terwijl die in de breedte de ruimte juist doen vergroten. Daarnaast zijn houten vloeren ook mogelijk in verschillende designs. Denk daarbij maar eens aan een visgraten vloer. Naast de visgraten vloer zijn er nog verschillende andere mogelijkheden zoals scheepsdekvloeren en Castle blocks vloeren.

Een houten vloer geeft een gezellige sfeer

Een houten vloer geeft een gezellige sfeer in huis. Zeker als je de houten vloer vergelijkt met een stenen of betonnen vloer straalt de houten vloer meer warmte uit. Hout is een natuurlijk materiaal welke gelijk ook in verschillende kleuren beschikbaar is. Hierdoor kan het in elk type woning ook worden toegepast en geeft een authentieke uitstraling.

Hout is een eco-vriendelijk materiaal

Veel tapijt vloeren worden gemaakt van synthetische materialen. Het maken van een tapijt is dan ook erg milieubelastend. Houten vloeren hebben dan ook in vergelijking met tapijt een minder intensief productieproces en hierdoor zijn ze ook beter voor het milieu.

Er zijn zoals je kan zien vele voordelen aan een houten vloer. Per woning zijn er zeker mogelijkheden om deze te laten leggen. In verschillende patronen, kleuren en maten is alles mogelijk.

Bron: Trendvloeren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *