De voordelen van een huurwoning

Wil je graag gaan verhuizen? Dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe woning te kopen. 

Een eigen huis is naar smaak in te richten, maar gaat gepaard met hoge hypotheekkosten en bijkomende lasten. Je kan er ook voor kiezen om te gaan huren. Huurwoningen hebben een flink aantal voordelen ten opzichte van koopwoningen. 

  1. Flexibiliteit

In een huurwoning ben je een stuk flexibeler dan in een koophuis. Het huurcontract kan immers per direct of met een opzegtermijn van minimaal één tot drie maanden worden beëindigd. Het is een fijne optie wanneer je behoefte hebt aan meer vrijheid en relatief vaak van woning wisselt. Een huurwoning is ook te raden voor stellen die op het punt staan te gaan samenwonen. Mocht de relatie onverhoopt stuklopen en beiden het huis niet willen behouden, dan kan de huur eenvoudig worden opgezegd.

  1. Huurtoeslag

Huurders met een laag inkomen hebben recht op een huurtoeslag. Zo worden sociale huurders ondersteunt in het betalen van de vaste woonlasten. Woningeigenaren kennen een soort zelfde regeling, waarbij er een subsidie is aan te vragen. Deze subsidie is echter beperkter en is vaak een stuk lager dan de huurtoeslag.

  1. Onderhoud en reparaties niet voor eigen rekening

Het wonen in een huis gaat gepaard met slijtage en vraagt op den duur om onderhoud. Denk aan bijvoorbeeld het vervangen van de cv-ketel, nieuwe kozijnen of schilderwerk. 

Deze kosten hoef je als huurder niet voor je rekening te nemen, maar worden door de verhuurder betaald. In de maandelijkse huurkosten zitten namelijk een vast bedrag aan service- en onderhoudskosten verwerkt, waar dit onderhoud van betaald wordt. Bovendien is de verhuurder verantwoordelijk voor het uitvoeren van reparaties aan een huurwoning. Dus heb je mankementen aan je huurhuis? Met één telefoontje is het onderhoud geregeld en hoef jij je als huurder geen zorgen te maken.

  1. Geen hypotheek

Een ander voordeel van een huurhuis is dat je geen hypotheek hoeft af te sluiten. Dit scheelt als huurder een hoop gedoe en administratie. Zo is het niet vanzelfsprekend dat iedereen in aanmerking komt voor een hypotheek bij de bank. Te denken valt aan zzp’ers die hun inkomen over meerdere jaren moeten kunnen aantonen. Bovendien dient er maandelijks afgelost te worden en heb je te maken met een stijgende hypotheekrente. Als bewoner van een huurhuis heb je geen hier geen last van.

  1. Ben je op zoek naar een huurwoning?

Ben je overtuigd van de voordelen van een huurwoning en wil je graag gaan huren? Bij Huurklik vind je een groot aantal huurwoningen voor elke doelgroep en in elke prijsklasse. Hierbij kan je als geïnteresseerde huurder ook direct contact maken met de verhuurder. Zo wordt het vinden van een huurwoning wel heel eenvoudig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *