De voordelen van een visgraat PVC vloer

Een visgraatvloer of een houten vloer in Hongaarse punt is op dit moment de populairste vloer op het gebied van wonen. Hoewel beide soorten vloeren er mooi en klassiek uitzien, is er ook verschil. Lees hier meer over een visgraatvloer, in het bijzonder een visgraat PVC vloer.

Visgraat patroon

Het zal je niet verbazen dat een vissengraatvloer vernoemd is naar een vis, namelijk de haring, vanwege de gelijkenis met de botstructuur van deze vis. Dit patroon wordt al ontzettend lang gebruikt. De romeinen gebruikte dit patroon eerst op hun wegen. De wegen konden namelijk langer mee gaan als de stenen in dezelfde richting als de verkeerstsroom werden gelegd.

Een visgraat patroon heeft een legpatroon die zich kenmerkt door delen met dezelfde afmeting, die loodrecht op elkaar zijn gelegd. Dit patroon herhaalt zich over het hele oppervlak en wordt tegenwoordig ook toegepast op stoffen, sierraden, muren en nog veel meer.

Visgraat PVC vloer

Een visgraat vloer wordt vaak geassocieerd met een houten vloer. Naast een visgraat houten vloeren, kan je ook een visgraat vloer creëren met andere materialen zoals laminaat, PVC, vinyl, stenen en tegels. In dit artikel zoomen we verder in op het materiaal PVC. PVC heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van een vloer van echt hout. Visgraat PVC vloeren kunnen bijvoorbeeld zonder problemen in vochtige ruimtes zoals in de keuken of badkamer gelegd worden. Daarnaast is een visgraat PVC vloer erg geschikt voor vloerverwarming vanwege de warmtegeleidende kwaliteit van PVC vloeren. Tegelijkertijd is een PVC vloer bijna niet te onderscheiden van echt hout. Je profiteert dus van de voordelen van PVC, terwijl het eruit ziet als een echte houten visgraatvloer!

PVC merken

Er zijn verschillende producenten die een visgraat PVC vloer aanbieden. Kijk op knulst-pvcvloeren.nl voor meer informatie over diverse PVC merken. Zo weet jij binnen no time welke vloer bij jouw woning past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *