De voordelen van papiersnijders

papier
papier

Het klinkt misschien overdreven. Is een papiersnijder echt zo geweldig en heeft ‘ie zoveel voordelen dat een gewone schaar niet genoeg is? Ja! Een papiersnijder lijkt misschien iets wat je alleen op kantoor gebruikt, maar er zijn genoeg voordelen om hem ook aan te schaffen voor thuis. Lees snel verder!

Wat zijn papiersnijders eigenlijk?

Waarschijnlijk weet je wel wat een papiersnijder is, maar nog even kort. Een papiersnijder gebruik je om papier te snijden. Er zijn verschillende soorten papiersnijders, je hebt bijvoorbeeld rolsnijders en stapelsnijders.

Onder een rolsnijder leg je één of een paar papiertjes (vaak tot 10 vellen) en ‘rol’ je als het ware met een mesje over het papier heen. Bij een stapelsnijder kan je een hele stapel in één keer snijden. Dit kan je zien als een soort grote schaar. Je legt de stapel eronder en doet de hendel naar beneden.

Meer in één keer

Je kent het wel. Uitnodigingen voor een feestje die uitgeknipt moeten worden. Dingen uitknippen voor school, het duurt allemaal heel lang. Met een stapelsnijder kan het in één keer. Je bespaart dus een hoop tijd door het met een papiersnijder aan te pakken.

Ook in rolsnijders kunnen vaak meerdere papieren. Met zowel een rolsnijder als een stapelsnijder bespaar je dus tijd. 

Kaarsrecht afsnijden

Ook hier weet je waarschijnlijk precies wat ik bedoel. Je bent er klaar voor, je hebt een lijntje gevouwen waar je moet knippen, misschien heb je het wel afgetekend. Je pakt de schaar en… toch weer scheef geknipt.

Met een papiersnijder heb je hier geen last van. Op de snijder is aangegeven waar je het papiertje moet leggen om recht te snijden. Daarnaast krijg je geen slordige randen die je met een schaar wel krijgt. De papiersnijder zorgt ervoor dat je nette papieren krijgt.

Veilig

De rolsnijders zijn daarnaast ook nog eens een stuk veiliger dan een mesje of een schaar, zeker voor de onhandigen onder ons. Je zet je vingers op het handvat neer en snijdt zo het papier, zonder dat je handen in de buurt komen.

Overtuigd?

Ben je er ook van overtuigd dat een papiersnijder thuis toch wel erg handig is? Hier kan je ze bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *