Dé vragen voordat je een verfspuit gebruikt

Ben je nog onervaren in het gebruik van een verfspuit? Dan is het slim om, voordat je een verfspuit gaat bestellen, je even verdiept hoe je een verfspuit gebruikt en hoe je de beste afwerking krijgt. Daarom vind je in dit korte artikel de 3 meest gestelde vragen over het gebruik van een verfspuit.

Hoe gebruik je een verfspuit?

Voor een optimaal resultaat ga je zorgvuldig met een verfspuit om. Zo moet de afstand tussen de wand en het verfpistool tussen de 15 en 25 centimeter bedragen. Bij de meeste verfpistolen kan je zelf de hoeveelheid verf wat uit de pistool komt aanpassen. Bij de meeste verfspuiten ben je na een laag al klaar. Ben je nog niet tevreden over het resultaat? Dan is het slim om de tegenovergestelde richting de eerstvolgende keer te gebruiken. Ben je bijvoorbeeld de eerste keer verticaal langs de wand gegaan, dan ga je de volgende keer horizontaal af.

Welke verfspuit is slim om te kopen?

Welke verfspuit je uitkiest is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Wagner, een betrouwbaar merk voor verfspuiten, heeft een handig overzicht gemaakt met de beste verfspuiten voor het juiste materiaal. Tik in Google “Wagner verfspuit voor welke klus” en je krijg een handig overzicht. Je vindt hierin het type verfspuit en de klus. Hoe meer sterren de spuit heeft, hoe verstandiger het is voor de klus een bepaalde type verfspuit te bestellen.

Welke verf doe je in de verfspuit?

Bijna alle verfsoorten zijn toegestaan, maar vindt er wel een geschikte verfspuit bij. Wel dient de verf altijd dunner te worden gemaakt. Synthetische verf moet synthetisch worden verdund. Bekijk per verfspuit welk soort verf het beste bij je klus past. Vaak heeft een verfspuit een spuitopzetstuk. Van daaruit kan je een bepaald soort verf gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *