De woontrends van 2018

tuin van vandaag

Tegenwoordig wil men genieten van de tuin en er zo min mogelijk in werken. Wanneer we na een dag van hard werken thuiskomen, willen we niet werken in de tuin, maar er tot rust komen. Daarom willen we nu in 2018 een tuin hebben die weinig onderhoud vergt. De tuin moet daar wel op ingericht zijn. De tuintrends worden vergeleken met de woontrends van 2018.

 

De tuintrends van 2018

Deze staan vooral in het teken van het gebruik van authentieke materialen. Je kunt daarbij denken aan een paadje van oud gebakken klinkertjes, een mooi terras met keramische tegels en een lougebank, tafel en stoelen gemaakt van bijvoorbeeld steigerhout. We willen tegenwoordig steeds meer een tuin waarin we de natuur kunnen ervaren. De tuintrends willen we zien als het verlengstuk van de woontrends. Een onderhoudsvrije tuin kunnen we bereiken door bijvoorbeeld het invoegen van de gebruikte klinkers. Ook kun je ervoor zorgen dat het regenwater op de juiste manier wordt verwerkt. Neem planten die weinig onderhoud nodig hebben.

 

Gezellig

Er is een periode geweest dat de tuin strak, maar niet gezellig was. Nu komt daar verandering in. Door gebruik te maken van natuurlijke elementen kan een tuin er gezelliger uitzien. In de tuin zullen steeds vaker zwerfkeien worden gebruikt. Ze zijn er in alle soorten en maten. Ook worden er vaak bloembakken van natuursteen gemaakt. Voor wat betreft de tegels maken we nu gebruik van alle soorten, maten en kleuren.

 

Water

In de tuin van 2018 komt steeds vaker water voor. Het juiste gebruik van water in de tuin kan een rustgevende en verkoelende werking geven. Denk bijvoorbeeld aan een beekloopje vanaf het terras naar een wateropvang gevuld met keien. Er moeten daar wel geschikte planten bij worden gebruikt.

 

Materialen combineren

De belangrijkste trend van 2018 is toch wel het combineren van verschillende materialen. Zo worden er niet alleen maar houten meubelen in de tuin gebruikt, maar ook een combinatie van hout met staal is een moderne ontwikkeling. Kunststof met teak is een nieuwe trend en aluminium loungesets met houten accenten worden vaak gebruikt.

 

De tuinkussens zijn vaak voorzien van botanische prints. Groene bladeren met zowel rustige als drukke decoraties worden veel gebruikt. De kleur groen heeft de overhand in de tuin van 2018.

 

De stijl van de woning wil men zoveel mogelijk naar buiten voortzetten.

 

Het is in 2018 een trend die modern is en waarbij je veel kunt combineren. In de tuin van 2018 moet je vooral kunnen genieten na een dag van hard werken. Een mooie loungeplaats, voorzien van de juiste kleuren, en een tuin die weinig onderhoud vereist, zijn de belangrijkste voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *