Deze zomer zit jij op een gloednieuw loungeset

Palletkussen Textura
Palletkussen Textura

Langzaam komen de warme en lange dagen dichterbij. Binnenkort kunnen we weer lekker van onze tuin genieten. Voordat het zover is gaan we de tuin een opknapbeurt geven. Een nieuw plantje hier. Een likje verf daar. En misschien wordt er wel tijd voor een nieuw loungeset. Wij hebben de leukste DIY voor je loungeset, namelijk een loungeset van pallets. Je kan al je creativiteit kwijt in dit project. Maak je eigen loungeset van pallets en bekleed deze met leuke palletkussens. Dit is goedkoop en ziet er onwijs leuk uit!

Je hebt al een aantal jaar een loungeset van steigerhout staan. Je vindt zelf dat deze nu wel aan vervanging toe is. Een volledige nieuwe loungeset is meteen weer een grote investering. Opnieuw voor een steigerhouten loungeset gaan is ook niet echt vernieuwend. Wij bieden je een leuke oplossing: maak je eigen loungeset van pallets.

Met pallets kan je een hartstikke leuke loungeset zelf maken. Lekker creatief en je kan het precies vormgeven zoals jij het wil. Om het af te maken leg je er mooie palletkussens op. En deze kan je elk jaar (of twee) vervangen. Zo kan je je gezellige zitplekje vernieuwen zonder al te grote bedragen uit te geven.

Pallets voor je loungeset?

Voor al €5 kan je online pallets vinden.. Even zoeken op Google en er verschijnen tientallen websites waarop je ze kan kopen. Maak altijd een loungeset van pallets met afmetingen van 120cm x 80cm. Dit wordt ook wel Euro formaat pallets genoemd.

Gooi tijdens het maken van de loungeset al je creativiteit in de strijd. Ongeverfd hebben ze een rauwe industriële uitstraling. Maar verven kan natuurlijk ook. Door wit of grijs te gebruiken kan je meer accent leggen op de kussens die je gaat gebruiken. De pallets vallen dan meer op de achtergrond. Andere kleuren verf gebruiken kan natuurlijk ook. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies er een die het meest past bij wat je zelf voor ogen hebt met je tuin.

Strakke grijze of juist kleurrijke palletkussens?

Met palletkussens maak je je nieuwe loungeset helemaal compleet. Er zijn tientallen verschillende merken, kleuren, prints en stoffen te vinden. De palletkussens hebben afmetingen van 120cm x 80cm. Het zitkussen gebruik je als basis. Vervolgens maak je hem af met een rugkussen en/ of sierkussens.

Bij het kiezen van de perfecte palletkussen let je onder andere op de stof. Je kan kiezen tussen katoen en waterafstotende stof. Katoen is heerlijk om op te zitten. Zelf op de warmste zomerdagen is het zitten nog lekker koel. Een nadeel is wel dat de kussens niet in de regen kunnen blijven liggen. Waterafstotende palletkussens daarentegen kan je dag en nacht buiten laten liggen. Dauw of een buitje zijn geen enkel probleem. Een nadeel is wel dat ze warm worden tijdens hete zomerdagen. Uiteindelijk komt het neer op je persoonlijk smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *