Dit is waarom je de natuur moet meenemen op kantoor

Over de jaren heen zijn er verschillende onderzoeken gedaan hoe bedrijven het meeste kunnen halen uit hun medewerkers. Om de productiviteit, gezondheid en geluk van jouw medewerkers het beste te stimuleren, kun je het beste verschillende factoren toevoegen of aanpassen aan de fysieke ruimte van jouw kantoor.

Een bepaald element wat nu veel wordt aangeraden is door de natuur naar binnen te brengen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groener kantoor positief kan bijdragen aan het welzijn van medewerkers. Helaas is het nog steeds zo dat de meeste kantoren grijs en eentonig uitstralen, wat indirect ook zal terugkomen in het werk dat jouw werkkrachten zullen leveren. Ben je nog niet helemaal overtuigd waarom je meer groen zou moeten plaatsen in jouw kantoorruimtes? Wij geven jou een aantal redenen die jouw gedachten vast zullen veranderen.

Reden #1: planten verminderen stress en ze verbeteren productiviteit

Vele onderzoeken tonen al aan dat het gebruiken van planten als decoratie veel voordelen met zich meebrengt. Planten kunnen ervoor zorgen dat het stressniveau van werknemers verlaagd kunnen worden, waardoor jouw medewerkers beter kunnen presteren en comfortabeler voelen op kantoor. Daarnaast zijn er vele kleuren psychologen die ervan overtuigd zijn dat de groene kleur van planten ervoor zorgen dat medewerkers zich sneller ontspannen voelen. Je hoeft dus niet per se echte planten op je werk als decoratie neer te zetten. Kijk ook naar opties zoals plantenwanden gemaakt van kunstplanten of grote potten planten die je neer kunt zetten in de koffieruimtes.

Er zijn vele bedrijven, zoals Coolplant, die zich specialiseren in het ontwikkelen van echte en nep planten als decoratie voor thuis of op werk. Vraag aan hen wat de mogelijkheden zijn en welke het beste is voor jouw kantoor.

Reden #2: planten verhogen de creativiteit van jouw werknemers

Veel mensen halen al hun inspiratie uit de natuur en terecht! De natuur stimuleert namelijk de creativiteit van mensen en zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen. Als je dus op een indirecte wijze de creativiteit van jouw medewerkers wil boosten, kies er dan voor om een aantal planten op kantoor te zetten. Alleen al het zien van planten kunnen jouw medewerkers helpen, dus het is zeker een gemakkelijke, goedkope en effectieve wijze om de gemoedstoestand van jouw werkkracht te verbeteren.

Reden #3: planten laten een kantoor aantrekkelijker lijken

Planten op de kantoorvloer hebben zal niet alleen een positief effect hebben voor je huidige werknemers. Ook toekomstige medewerkers of partijen buiten het bedrijf zullen jouw kantoor positiever ervaren als je veel groen op kantoor hebt. Veel mensen denken bewust (of onbewust) na over hoe een kantoor eruitziet, wat soms bepalend kan zijn voor de keuze of ze er echt willen werken.

Hoe leuk een baan kan zijn, een eentonige, grijze kantoorruimte kan ervoor zorgen dat sollicitanten liever bij een ander bedrijf willen werken. Het is ook over het algemeen zo dat een kantoor met veel licht en groen gezien wordt als een plek waar creativiteit voldoende wordt gestimuleerd door de werkgever. Waarom zou je dus niet planten op kantoor willen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *