Dit zijn de allerleukste tuintrends van dit moment

De tuin is onze favoriete plek bij uitstek. En tussen al het groen kom je op zonnige dagen ook even heerlijk tot rust. Lekker genieten van alle bloemen een natuurlijk gevoel. Anno 2019 maken we van onze tuin een paradijselijke plek. We zien houten vlonderterrassen, pergola’s, zwemvijvers in combinatie met veel groene planten en wilde bloemenperken. Ook duurzaamheid en een natuurlijke tuin vinden we steeds belangrijker. We zetten de allerleukste tuintrends van 2019 even voor je op een rij.

Biodiversiteit

Biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Je maakt je tuin daarbij onderdeel van de natuurlijke ecologie van jouw regio. Dit doe je door er planten uit jouw regio te plaatsen, je bladeren en takken te laten liggen voor de insecten en kleine zoogdieren. Of je kunt er ook een bijen- of insectenhotel plaatsen. En maak je een groendak op je schuur, dan draag je ook bij aan meer groen, een betere luchtkwaliteit en zuurstof in jouw buurt. Uiteraard hergebruik je ook het regenwater in deze tuin en gebruik je geen gifstoffen.

Natuurlijke materialen

Deze trend was er al even natuurlijk, maar zet nog even door. In de tuin anno 2019 mogen natuurlijke materialen zeker niet ontbreken. Nieuw zijn de schuttingen met rietmatten, bamboepalen en lantaarns van rijstpapier. Natuurlijk mogen ook de bakken met groente niet ontbreken in je tuin. Verder shoppen we de recycle af voor leuke duurzame gietijzeren bistrosetjes of andere gerecyclede meubelen. Of maak een leuke wand van verschillende soorten houten latjes die je met gekleurde olie verft.

Verlengstuk van je woonkamer

Met wat handigheid breid je je woonkamer ook uit in de tuin. Bijvoorbeeld door middel van een grote glazen schuifdeur en een eettafel die je eenvoudig naar buiten kunt tillen. Of plaats er een fraai houten paviljoen met lekkere comfy loungebank en tuinhaard. We richten de tuin daarbij steeds meer in als woonkamer. We zien speciale tuinkleden en zelfs schilderijen en stalampen in de tuin. En wanneer je die bij de recycle koopt, maakt het ook niet zoveel uit wanneer ze lelijk worden. Dan koop je gewoon weer nieuwe.

De onderhoudsarme tuin

Veel mensen willen graag een onderhoudsarme tuin. Maar betekent dan dat je de tuin helemaal moet betegelen? Nee hoor! Bovendien is dat ook niet goed voor het milieu. Met een paar fraaie bakken kun je toch flink wat groen plaatsen. Kies voor een houten terras, dat heeft een veel natuurlijker uitstraling. Plaats dan wel hardhout of thermisch of met een nano-coating behandeld hout. Dat gaat een leven lang mee en is dus een duurzame keuze.

Zachte rustige kleuren

Kleurgebruik is essentieel in je tuin. En wanneer je uitkijkt op een harmonische tuin, dan draagt dit ook bij aan een relaxed gevoel. Trendy dit jaar zijn de zachte pasteltinten zoals poederroze en lichtblauw in combinatie met wit en ecru-tinten. Plaats altijd planten met verschillende groenschakeringen voor een gevarieerd beeld. Houd de kleuren qua bloemen rustig en beperk deze tot één of twee kleuren. Zo ontstaat een mooi samenhangend geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *