Dit zijn de verlichtingstrends van 2019

Verlichtingtrends van 2019

Dit zijn de verlichtingstrends van 2019

Een nieuw jaar is aangebroken en dat betekent weer volop nieuwe trends. Heb jij de verlichtingstrends voor 2019 al gezien? Er zijn een aantal opvallende dingen die ook jouw woning een verrassend accent kunnen geven. We zetten de nieuwste verlichtingstrends voor je op een rij.

1.     Een gouden begin

Goud wordt de kleur als het gaat om ons interieur in 2019. Goudkleurige lampen zijn het helemaal. Je kunt die niet alleen mooi in de woonkamer plaatsen, maar ook in de slaapkamer of badkamer doen ze het goed. Een tikkeltje gedurfd, maar tegelijkertijd een tijdloze klassieker. Wanneer je de goudtinten met mate in je interieur toepast, kan dit heel erg mooi zijn.

2.     Subtiel en toch stoer

Subtiele verlichting die toch stoer is, het kan echt. Verlichting van nikkel of in dezelfde kleur als dit materiaal zie je steeds vaker. Deze stijl past heel goed bij een industrieel interieur. Vooral als het om keukenverlichting gaat, zie je veelal lampen die een stoer karakter hebben. De ontwerpen zijn veelal strak, maar hebben heel veel uitstraling!

3.     Glazen lampen

Misschien was het je in 2018 al een beetje opgevallen. Glazen lampen komen steeds meer in. Ze kunnen allerlei vormen hebben. Je ziet zowel de klassieke vorm van een peertje, als ronde en zelfs driehoekige vormen terug in deze trend. In 2019 zal je steeds meer van deze glazen lampen gaan zien. Vaak worden er meerdere lampen met elkaar gecombineerd in één ontwerp. Opvallend, maar wel heel mooi!

4.     Internationaal design

Een internationaal design is iets wat we ook in de gewone huiskamers steeds meer zien. Maskers aan de muur, poefs in Indiase stijl, maar ook lampen met een oosters tintje doen het heel erg goed. Een etnische lamp geeft meteen een heel veelzijdige uitstraling aan de ruimte.

5.     Scandinavisch bescheiden

De Scandinavische stijl is bescheiden te noemen, maar dat maakt deze producten nu juist zo mooi. Ook een Scandinavische lamp behoort tot de opties. In de badkamer kan de Scandinavische stijl heel mooi zijn. Vaak is deze verlichting uitgevoerd in pastel- of grijstinten. Dit kan met vrijwel ieder interieur gecombineerd worden. Heb je verder vooral donkere kleuren in je interieur? Dan kan het misschien juist voor een mooi contrast zorgen.

6.     Ga voor groen en natuurlijk

Het is niet alleen een trend om aan het milieu te denken en meer planten in huis te nemen. Groen is ook een kleur die weer helemaal in is. Je kunt dus zeker een paar lampen met een groene kap vinden. Maar ook natuurlijke materialen passen uitstekend in een ‘groen’ interieur. Wat dacht je van een mooie lamp met een rotan kap? Dit zorgt ook nog eens voor een heel speels accent.

Met de bovenstaande verlichtingstrends kun jij jouw interieur echt een boost geven. Verlichting is vaak een opvallend onderdeel van je interieur. Bovendien kun je door verlichting op de juiste plaats te zetten bepaalde meubels nog meer in de spotlights zetten. Laat zien dat jij weet wat je wilt en volg de hippe trends voor 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *