Dit zijn de voordelen van een houten schutting

Is de schutting in jouw tuin aan vervanging toe en overweeg je om (wellicht opnieuw) te kiezen voor een houten schutting? Wij hebben de voordelen van een houten schutting voor je op een rijtje gezet.

Eindeloos veel mogelijkheden op het gebied design

Een houten schutting heeft als grootste voordeel dat de mogelijkheden op het gebied van design eindeloos zijn. Van klassieke houten schuttingen tot moderne, minimalistische schuttingen, met een houten schutting kun je alle kanten op. Ga je voor een goedkope variant, dan is de kans groot dat meerdere mensen deze schutting in de tuin hebben staan. Ga je voor een duurdere optie of laat je een schutting op maat maken? Dan kan je een unieke schutting laten zetten.

Een landelijke, natuurlijke uitstraling

Met een schutting geef je jouw tuin een landelijke, natuurlijke uitstraling. Houten schuttingen gaan naadloos op in allerlei soorten en stijlen tuinen en dankzij het grote aanbod op het gebied van design is er voor elk soort en elke stijl tuin een passende schutting verkrijgbaar. Wil jij dat jouw tuin echt tuin blijft? Dan is een houten schutting de beste keuze.

Een lange levensduur

Houten schuttingen hebben, mits ze goed onderhouden worden, een lange levensduur. Het onderhoud van de schutting bestaat uit het goed schoonhouden en zo nu en dan verven/of beitsen van het hout. Door de schutting schoon te houden wordt groene aanslag voorkomen en door de schutting zo nu en dan te verven of te beitsen kan je voorkomen dat het hout gaat rotten.

Eenvoudig te decoreren

Een houten schutting biedt eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van decoratie. Zo kan je de schutting (be)schilderen, is het mogelijk om de schutting te decoreren met tuinposters of tuinschilderijen, kun je de schutting laten begroeien met klimplanten en is het zelfs mogelijk om jouw schutting te voorzien van bloembakken of een verticale tuin. Het decoreren van een schutting is eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

Sluit naadloos aan op andere materialen

Een houten schutting past in allerlei soorten tuinen. Dankzij het grote aanbod tuinhout is er altijd een soort hout beschikbaar dat helemaal past bij de rest van jouw tuin. Hout heeft als voordeel dat het naadloos aansluit op allerlei andere soorten materialen, van metaal en glas tot beton en zelfs metselwerk. Hierdoor hoef jij bij het plaatsen van een nieuwe houten schutting niet de hele tuin aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *