Dit zijn de voordelen van kunstgras!

Voor veel mensen is het niet eenvoudig om kunstgras te kopen. In eerste instantie lijk het goedkoper om echt gras te kopen, maar kunstgras kan de kosten nog terugverdienen, en na een tijdje is het zelfs goedkoper dan gewoon gras. Jaarlijks gebruiken we gemiddeld 1.300 liter drinkwater om de tuin te besproeien. De rest van de tuin moet natuurlijk nog worden bewaterd, maar door kunstgras aan te leggen kun je natuurlijk veel water besparen. Bovendien kan het gebruik van kunstgras kosten besparen die samenhangen met bemesting en de aankoop van bestrijdingsmiddelen.

Kunstgras gaat lang mee

Er zijn veel verwarringen wat omvat de gebruiksduur van kunstgras. Mensen denken meestal dat de levensduur van kunstgras korter is dan die van gewoon gras, maar dat is niet het geval. Net als gewone gras kun je kunstgras kopen in verschillende prijzen. Daarom kunnen kwaliteit en prijs sterk schommelen. Het goede eraan is: iedereen kan iets geschikt vinden. Jou mening telt!

Geen zichtbare plekken op het gazon

Stel dat het nu weekend is, zomer ligt voor de deur, en de komende dagen zal het warm zijn met de zon die zal, schijnen. Het wordt dan nodig tijd om je tuinmeubelen buiten te plaatsen, met de kinderen op het gras te spelen en je zwembad op te bouwen. Je bent de hele ochtend bezig geweest met pompen en vullen van je zwembad, wat jammer dat je niets anders kunt doen in de ochtend, maar het is het toch waard? Als je het zwembad een paar dagen later schoonmaakt, vind je midden op het gazon een gele vlek. Zou het niet geweldig zijn als u het zwembad de hele zomer kon laten staan zonder het gazon geel en droog te maken? Dat kost je die ochtend alleen maar.

Kunstgras is anders, want dat kan niet geel of droogt worden, het blijft altijd in dezelfde kleur en kwaliteit. Het maakt niet uit of het nu regent of sneeuwt, het maakt ook niet uit of er nu een hittegolf aankomt: ook als je de zomer in het zwembad of de tuin doorbrengt, of je kind op het gras speelt, blijft het kunstgras identiek qua kleur en klasse (kwaliteit).

Mensen denken meestal dat de zon ervoor zorgt dat het kunstgras van kleur verandert, wat niet eens klopt! Gebrek aan zonlicht, zoals in een hoekje van je tuin, zal er niet voor zorgen dat kunstgras van kleur verandert. Hierdoor kunt u het hele jaar door genieten van het prachtige groene grasveld!

Nep gras zeg je?

Er zijn mensen die nu zullen denken dat met kunstgras je tuin nep uitziet, maar wist je dat kunstgras bijna hetzelfde is als echt gras? De duurdere soorten kunstgras gebruiken een mix van verschillende soorten mosgroene kleuren. Door groene kleuren en bruine kleuren met elkaar te combineren, ziet de kunstgras er net uit als een echt gras. Natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *