DIY: Je tuin leuk aankleden

Een grote tuin is iets waar je erg blij mee kan zijn. Het is veel onderhouden, maar het is het absoluut waard. De tuin is namelijk een heerlijke plek om op een zomerse avond met vrienden te zitten, of om lekker tot ontspanning te komen. Maar, hiervoor moet je je tuin wel optimaal ingericht hebben. In deze blog zullen we je drie onderdelen van je tuin geven die in jouw tuin sfeer zullen creëren.

Een overkapping

Als jij met vrienden wilt zitten, is een overkapping erg handig om te hebben. Je wilt natuurlijk wel droog kunnen zitten. De ruimte onder een overkapping kan jij aankleden met bijvoorbeeld een bank en een hangmat. Dit ziet er niet alleen erg gezellig uit, maar het is ook een perfecte plek om tot ontspanning te komen. ’s Zomers zal je hier altijd in de schaduw zitten, wat ook fijn is als het te warm is om in de zon te zitten. Het kan ook leuk zijn om heaters te installeren onder je overkapping, zodat je hier tot ’s avonds laat kan zitten, en ook in de winter.

Breng groen aan

Als jij je tuin tot leven wilt brengen, is het erg mooi om veel planten en bloemen te planten. Zodra de lente begint, zal jouw tuin tot leven komen. Het zal veel insecten aantrekken; een groep vlinders in je tuin kan een erg mooi gezicht zijn. Je kan ervoor kiezen om planten in de grond te planten, maar planten plaatsen in een plantenbak buiten kan ook een erg mooi gezicht zijn. Hierbij is het natuurlijk wel mooi om de plantenbakken te laten passen in het interieur van jouw tuin. Met planten is het wel belangrijk dat je deze goed onderhoudt: dode planten hebben namelijk het tegenovergestelde resultaat en zullen juist negatief werken op de sfeer in je tuin. 

Verlichting

Om sfeer te behouden in de avond, is het een goed plan om verlichting aan te brengen in je tuin. Hiermee kan jij bepaalde onderdelen in je tuin verder uitlichten: plaats bijvoorbeeld een lamp tussen je bloemen, zodat je hier ook ’s avonds nog van kan genieten. Ook is het slim om verlichting aan te brengen bij je overkapping: zo kan jij je gasten nog gewoon aankijken, ook als het donker is buiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *