Doe zoveel mogelijk met een kleine ruimte

ruime kleine ruimte

Veel mensen dromen over een grote en ruimtelijke woning, maar deze zijn niet altijd zo makkelijk te bemachtigen. Soms moet je het met iets kleiner doen. Absoluut geen probleem, dit artikel belicht een aantal tips om een relatief kleine ruimte diep en ruimtelijk aan te laten voelen.

Voeg diepte toe

Als alles in de kamer dezelfde kleur, materiaal en opstelling heeft zal het al snel kleiner lijken dan dat het is. Probeer dus zoveel mogelijk te variëren met deze aspecten. Gebruik kleurrijke kussens op een grijze bank, zet een donker houten tafel in een lichte ruimte, of fleur de ruimte op met een groot vloerkleed.

Grote meubels

Je zou denken dat een groot meubelstuk juist nadelig is voor een kleine ruimte, maar juist de schaal van zo’n groot object, denk een ruime hoekbank of tafel, laat de ruimte ademen. Het geeft de ruimte dan een zichtbaar simpel doel, beter dan dat een hoop losse, kleine meubels dat doen.

Gebruik het daglicht

Daglicht is essentieel om een ruimte visueel uit te breiden, en het fijner te maken om je er in te begeven. Probeer de kozijnen optimaal voor dit doel te bereiken, dus bedek ze zo min mogelijk met donkere gordijnen of ruime planten. Als je kleine kozijnen hebt kun je ze vervangen voor grotere, of de ruimte zelf lichter maken. Een grote spiegel of een glazen vitrine in het zicht van het raam kan het daglicht mooi zacht door de ruimte verspreiden.

Benut de ruimte verticaal

Verticaal is er veel te winnen in een ruimte met een klein oppervlak. Je kunt een scala aan plankjes of rekjes bevestigen aan de muur, of kies voor een hoge kast die tot het plafond reikt. Vul deze met kleurrijke boeken, planten of andere decoratie. Je zult je verbazen over de ruimte die op die manier vrijkomt. Zet je kamer niet te vol, vooral ook niet de muren, want dan kan de ruimte al snel een benauwend gevoel geven.

Voor meer handige tips kijk je op extrawonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *