Douglas loungeset voor in de tuin

douglas loungeset

De naam Douglas zegt je misschien niets? Toch heb je waarschijnlijk al Douglas sparren zien staan zonder dat je het wist. Je vond ze oorspronkelijk in Noord-Europa maar worden nu ook massaal aangeplant in de bergen van Duitsland en Frankrijk. Als je je tuin mooi wilt inrichten, dan is een douglas loungeset een zeer milieuvriendelijke beslissing. Wij hebben hier voor jou alvast een paar mooie ideeën bij elkaar gezocht.

 

Een loungeset van douglas hout is stoer

loungeset van douglas hout

Bij een douglas loungeset worden er balkjes gebruikt in plaats van planken. Dat geeft aan je loungeset voor in de tuin meteen een zeer robuuste uitstraling. Daarbij wordt er voor het onderstel een grof stalen frame gekozen. Dit versterkt nog meer de robuuste look van je hoek loungeset voor in de tuin.

 

Kies voor ecologisch verantwoord meubilair

douglas hoek loungeset

Met een douglas hoek loungeset kies je voor milieuvriendelijk hout. Het wordt tegenwoordig niet meer zomaar gerooid maar wordt speciaal gekweekt om meubelen te maken. Daarnaast hoeft het niet geïmpregneerd te worden. Onbehandeld is het bestand tegen weersomstandigheden en ongedierte. Dit vermijdt heel wat schadelijke stoffen die in chemische behandelingsproducten zitten. Een tweede reden om voor een loungeset van douglas hout te kiezen.

 

Ga voor klasse

Een hoek loungeset voor in de tuin geeft allure aan je tuin. Een gezellige hoek loungeset voor in de tuin is uitnodigend. Je wilt je er meteen lekker gaan in nestelen. Douglas hout heeft een prachtige roodbruine tot roze kleur, wat aan het meubilair een mooie warme glans geeft. Een loungeset van douglas hout is oersterk en heeft tegelijkertijd een stoere en een stijlvolle look. Je ziet meteen dat je niet zomaar om het even welk loungeset voor in de tuin kiest.

 

Kies voor douglas voor heel je tuin

loungeset voor in de tuin

Je douglas loungeset kun je makkelijk aanvullen met bijvoorbeeld een locker in dezelfde stijl. Of wat denk je van een bijzettafeltje? Als je toe bent aan een eettafel en -stoelen voor je tuin, denk er dan aan om ook deze in douglas hout te kiezen. Zo passen ze uitstekend bij je douglas loungeset. Ben je een fervente douglas-fan? Perfect, want douglas hout is ook heel geschikt voor afsluitingen, overkappingen en dergelijke meer.

 

Douglas past bij elke stijl

Een douglas loungeset ziet er heel ruw uit. Daarom past het ook zo goed bij industriële panden en bij een landelijke omgeving. Het staat goed op een houten vlonder, maar past ook uitstekend bij een betonnen ondergrond. De lijnen van een douglas hoek loungeset zijn strak. Daardoor kun je het ook probleemloos bij je moderne woning laten aansluiten. Zelfs bij klassieke en vintage woningen staat een douglas loungeset perfect. Men kan gerust stellen dat een douglas loungeset tijdloos is. Een heel groot voordeel, toch? Ook al wijzig je op een gegeven moment in je leven de stijl van je woning, of je verhuist bijvoorbeeld, je douglas hoek loungeset gaat altijd met je mee.

 

Je loungeset volledig aangepast aan je tuin

hoek loungeset voor in de tuin

Heb je een bijzondere grote, heel smalle of heel kleine tuin? Of heb je een heel groot gezin of heel veel vrienden die regelmatig op bezoek komen? Geen nood. Wist je dat je loungeset voor in de tuin op maat kunt laten maken? Ja hoor! Je kunt zelf de afmetingen doorgeven aan een meubelmakerij zoals Houtkwadraat. Zij geven je raad en vervaardigen je loungeset voor in de tuin volledig afgestemd op de door jou aangegeven afmetingen. Je maakt het dus zo uitgebreid als jij zelf wilt.

 

Maak van je loungeset een heuse woonruimte

Je douglas hoek loungeset komt nog beter tot zijn recht als je ze mooi inricht. Plaats een paar grote buitenkussens zodat je lekker makkelijk zit. Denk ook aan dekentjes of schapenvachten om het extra gezellig te maken in de frisse uurtjes. Leg een paar buiten-vloerkleden. Op die manier waan je je écht in een woonkamer. Plaats naast je loungeset van douglas hout een paar douglas plantenbakken. Zo haal je nog meer groen dicht bij je zithoek. Zorg voor sfeervolle tuinverlichting of een vuurtafel bijvoorbeeld. Deze laatste bestaan immers ook in douglas hout. Zo kun je nog wel een paar elementen bedenken om optimaal van je tuin te genieten: je barbecue, je buitenkeuken, je tuinbar en ga zo maar door. Je loungeset voor in de tuin wordt een deel van je tweede leven: buiten in de natuur, in het zonnetje, rustig, gewoon genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *