Drie adviezen voor het verhuizen in Haarlem

sleutel in deur

Je wilt gaan verhuizen in Haarlem. Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Misschien ken je de stad niet of is het de eerste keer dat je verhuist. Je stelt jezelf natuurlijk allerlei vragen. Waar moet je op letten in deze stad en waar vind je de beste huizen? In dit blog lees je alles over waar je op moet letten bij het verhuizen in de stad Haarlem, vanuit Haarlem of een andere gemeente in Nederland.

 

  1. Bekijk voor je gaat verhuizen in Haarlem of je wilt kopen of huren

Om een geschikt huis te kunnen vinden in Haarlem is het belangrijk om heel goed te weten wat je zelf wilt en wat voor jou financieel mogelijk zou zijn. Hiervoor kun je in gesprek gaan met professionals zoals de bank of een makelaar. Kopen en huren hebben allebei zijn eigen voordelen en nadelen. Breng deze voordat je een huis in Haarlem gaat zoeken in kaart zodat je zelf weet wat je wel en niet wilt. Om je voor te bereiden op het huren kun je je inschrijven bij de woningcorporatie in Haarlem. Ook kun je bij de gemeente informeren naar huurwoningen in de sociale en de vrije sector. Als je wilt kopen is het verstandig om eerst in gesprek te gaan met je hypotheekverstrekker. Ook als je wilt kopen kun je natuurlijk terecht bij de gemeente Haarlem.

 

  1. Bekijk in welke wijk van Haarlem je wilt wonen

Als je wilt verhuizen in Haarlem is het ook belangrijk om te weten in welke wijk je wilt wonen. Als je verhuist vanuit Haarlem weet je natuurlijk al meer over de stad dan wanneer je uit een andere gemeente in Nederland komt. Kom je uit een andere gemeente, dan is het verstandig om je hier goen in te verdiepen. De stad kent vijf stadsdelen met wel 21 wijken met ieder zijn eigen voordelen en nadelen.

 

  1. Geef op tijd je verhuizing aan bij de gemeente Haarlem

Als je je perfecte huisje gevonden hebt en de verhuizing definitief is moet je je verhuizing aangeven bij de gemeente Haarlem. Bij de gemeente kan worden geïnformeerd welke documenten en informatie nodig is om de verhuizing aan te kunnen geven. Doe dit op tijd. Het kan namelijk even duren voor de gemeente jouw aanvraag tot aangifte heeft verwerkt. Dit kan tot vier weken duren. Wanneer je aangifte is verwerkt krijg je hiervan bericht van de gemeente. Verhuis je vanuit een andere gemeente in Nederland naar Haarlem? Dan zorgt je nieuwe gemeente ervoor dat je bij je oude gemeente uitgeschreven wordt. Als je vanuit het buitenland verhuist gelden er andere regels. Deze regels kun je vinden bij de gemeente. De aangifte kan in Haarlem ook online. Net zo makkelijk.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar je op moet letten als je gaat verhuizen naar Haarlem, zoals het regelen van een professioneel en goedkoop verhuisbedrijf. Als je je aan deze adviezen houdt staat niets je een moeiteloze verhuizing in de weg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *