Drie manieren om kunst een plekje in het interieur te geven

Kunst hoort niet alleen in galerijen en musea thuis, maar ook kunnen ook in huis een prachtig plaatsje krijgen. Toch vinden veel mensen het moeilijk om kunstwerken op stijlvolle wijze een plekje in het interieur te geven. Wil jij kunst aan jouw interieur gaan toevoegen? Wij geven je drie tips.

Schilderkunst

De schilderkunst is één van de meest bekende vormen van kunst. Schilderijen zijn het eenvoudigst om een plaatsje in het interieur te geven, omdat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen. Heb jij één of meerdere schilderijen gekocht en ben je op zoek naar de beste manier om deze schilderijen van een prachtige lijst te voorzien? De meeste schilderijen zijn geschilderd op canvas en passen daarom niet in een normale (foto)lijst. Daarom is er voor schilderijen een speciale lijst ontwikkeld. Deze lijsten worden schilderijlijsten of baklijsten genoemd en geven jouw mooiste schilderijen op stijlvolle wijze een plekje. Een Schilderijlijst heeft een L-vormig profiel, dat als het ware een bak vormt. In deze bak wordt het canvasdoek geplaatst. Omdat er tussen de lijst en de rand van het canvasdoek meestal een paar millimeter ruimte overblijft, lijkt het schilderij bijna in de lijst te zweven en krijgt het geheel een ruimtelijke uitstraling. Met een schilderijlijst kan elk schilderij op stijlvolle wijze worden ingelijst.

Fotokunst

Fotokunst kan op allerlei verschillende manieren een plaats in het interieur krijgen. Zo kan je er voor kiezen om een prachtige foto af te laten drukken op een groot canvasdoek en dit canvasdoek, net als schilderijen, in te lijsten in een schilderijlijst. Het is echter ook mogelijk om een mooie foto af te laten drukken op glas of aluminium. Door een prachtige foto af te drukken op bijzonder materiaal krijgt de foto een extra dimensie en alle aandacht die het verdient. Wil jij echt een statement maken? Dan kan je er ook voor kiezen om jouw lievelingsfoto af te laten drukken op behang.

Beeldhouwkunst

Beelden op de juiste manier een plek in het interieur geven kan een behoorlijke uitdaging zijn. Kleine beeldjes kunnen prima op een plank of in een open kast worden geplaatst, maar voor beelden met een hoogte groter dan 30 centimeter wordt het wat lastiger. Over het algemeen is het aan te raden om voor kleinere beelden gebruik te maken van een zuil. Door kleinere beelden op een zuil te plaatsen komen te beter tot hun recht vallen ze niet in het niet in vergelijking met de rest van het interieur. Wil jij een groter beeld in jouw interieur plaatsen? Zorg er dan voor dat dit beeld vrij staat en dat de omgeving van het beeld niet te veel afleiding bevat. Zo weet je zeker dat het beeld helemaal tot zijn recht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *