Dubbel glas in je huis: wat levert het op?

Ben je aan het overwegen om te kiezen voor dubbel glas? Of is je ruit helaas kapot en toe aan vervanging? Of wil je investeren in het huis? In deze gevallen is het goed om te weten wat de exacte voordelen van dubbel glas zijn, lees daarom zeker deze blog. 

Wist je dat…

Wist je bijvoorbeeld al, dat je met dubbel glas veel minder last hebt van lawaai van buiten? En dat je ook in huis minder last hebt van de tocht. Dit zijn pas twee voordelen van dubbel glas. Er is nog meer! 

Investeer en verdien het terug

Wanneer je de keuze maakt om over te gaan op dubbel glas, dan maak je een goede keuze. Want hiermee bespaar je rond de €250,- euro per jaar op stookkosten. Dankzij het dubbel glas blijft het huis beter geïsoleerd en hoef je zelfs in de winter veel minder te stoken dan voorheen.

Verschillende soorten glas


Om het allemaal iets duidelijker te maken, zijn er verschillende soorten dubbel glas verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld HR+ glas en Triple glas. HR staat voor hoog rendement. Of te wel, bij HR+ glas is er aan 1 glasblad warmte reflecterende coating aangebracht. Deze weerkaatst warmtestralen en zorgt voor verbeterde thermische isolatie. 

Bij Triple glas heb je drie lagen glas, daartussen zit stilstaand lucht. Hierdoor krijg je de hoogste isolatiewaarde van alle glassoorten. Bij de nieuwste kozijnen kan je al een triple glas laten plaatsen, maar bekijk dit goed van te voren. 

Goed om te weten

Wanneer je enkel glas in je kozijnen hebt zitten, is het voor potentiële inbrekers makkelijker om een ruitje in te tikken. Bij dubbel glas zullen ze langer bezig zijn en meer lawaai maken. Uiteraard wil een inbreker snel en onopgemerkt te werk gaan. Bij dubbelglas en driedubbel glas maak je het ze zeker moeilijker. Het is dus niet alleen voor de isolatie, maar ook voor je eigen veiligheid een extra voordeel. Gelukkig kan je online eenvoudig dubbel glas bestellen. Dan heb je het snel in huis en hoef je het alleen nog te plaatsen of laten plaatsen door een expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *