Duurzaam houten speelgoed

Tegenwoordig moet alles duurzaam zijn. Het is een echte trend geworden. De auto, de energie, je kleding moet op een verantwoorde en duurzame manier gemaakt worden. En ook de landbouw dient op een duurzame manier te gebeuren. En dat is niet voor niets. We merken allemaal dat het klimaat verandert en we willen toch graag dat onze kinderen ook nog in een prachtige wereld kunnen opgroeien. En nu is er speciaal voor kinderen: duurzaam houten speelgoed.

 

Waarom kiezen voor duurzaam houten speelgoed?

Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam houten speelgoed en dat is niet voor niets. Het speelgoed wordt niet alleen op een duurzame manier geproduceerd, namelijk met hout uit Europese bossen waarbij verantwoord wordt omgegaan met de kap en het opnieuw planten. Maar het speelgoed is ook duurzaam in de zin dat het lang meegaat. Je krijgt het niet zomaar kapot en hierdoor kan het speelgoed generaties lang meegaan.

 

Het speelgoed ziet er leuk uit

Het speelgoed ziet er bovendien zelfs voor volwassenen erg leuk uit. Over het algemeen bewaar je het speelgoed zoveel mogelijk buiten het zicht. Je hebt speciaal in de gang een kast waar het in kan verdwijnen of een heel grote kist in de kamer. Aan het einde van de dag verdwijnt er zoveel mogelijk in een kast of grote kist, maar helaas, de volgende dag ligt het huis weer bezaait met plastic rommel. Het houten speelgoed is een stuk minder storend en soms zelfs leuk om in de kast te zetten op een plek waar je het goed kunt zien. Ook de kinderkamer wordt er op een positieve manier door opgefleurd.

 

Educatief speelgoed

Veel van het duurzame houten speelgoed heeft ook een grote educatieve waarde. Scholen maken door de combinatie van duurzaam speelgoed dat lang meegaat en de hoge educatieve waarde ook veel gebruik van dit speelgoed. En wat is er nu mooier dan spelen te combineren met leren? Zo maken de kinderen met duurzaam houten speelgoed kennis met kleuren en vormen. Ze leren puzzels oplossen, balanceren en doen rollenspellen. Intussen geef je ze de boodschap mee van duurzaamheid. We moeten niet teveel plastic wegwerpspullen kopen, maar investeren in goede en duurzame materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *