Duurzaam tuinieren

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema wat je overal in terug ziet komen. Zelfs tuinieren kan duurzaam! Wil jij graag duurzamer tuinieren maar weet je niet waar je moet beginnen? Je leest hier een aantal handige tips waar je meteen mee kan beginnen!

Inheemse planten

Het leukste aan de tuin is natuurlijk de planten uitzoeken in allerlei kleuren en soorten. Voor de duurzaamheid is het belangrijk om inheemse planten te kopen. Deze komen namelijk al duizenden jaren voor en maken deel uit van ons natuurlijke ecosysteem. Veel insecten zijn afhankelijk van bepaalde planten en meestal zijn dit inheemse planten. Ook is het leuk om de duurzame producten van Adéquat te plaatsen en te laten begroeien met planten.

Compost maken

Van het afval uit je tuin kun je gemakkelijk zelf compost maken. Let op dat je hierbij de juiste verhouding hebt, niet alleen maar droge takjes en niet alleen maar natte bladeren. Zorg ook dat de composthoop ligt op een plek die lucht door laat. Je kunt eigenlijk al je plantaardige keukenafval en groenafval op de hoop gooien.

Struiken en bomen

Struiken en bomen zorgen voor schuilplekken, broedplekken en voedsel in de tuin. Zonder struiken en bomen is het een kale boel in de winter. Er zijn maar genoeg bomen die helemaal niet zo groot worden als de meeste mensen denken. Daarnaast verminderen ze wateroverlast en zorgen ze voor een schonere lucht. Ook hebben ze vaak net andere bloeitijden dan de rest van de tuin, waardoor het er altijd leuk bij staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *