Een dakkapel laten plaatsen

Wanneer je al langer in een huis woont, kan het voorkomen dat je een kamer te kort komt. Dat kan zijn, omdat je een extra slaapkamer nodig hebt, indien je gezin is uitgebreid, of voor een extra werkkamer. Je zou daarvoor een uitbouw aan je huis kunnen laten plaatsen, indien dat mogelijk is. Wanneer je deze mogelijkheid gaat onderzoeken, zal je er al snel achter komen dat daar heel wat bij komt kijken. De werkzaamheden duren lang en de kosten zijn vrij hoog. Een beter alternatief is een dakkapel laten plaatsen, wanneer je een huis met een schuin dak hebt. Door het plaatsen van een dakkapel heb je tegen betrekkelijk geringe kosten een extra kamer. Je moet daarvoor wel eerst toestemming van je gemeente hebben. Vaak krijg je daarvoor wel toestemming om aan de achterzijde van de woning een dakkapel van VDB Dakkapel te plaatsen.

Soorten

Je moet je eerst goed laten voorlichten wat de mogelijkheden zijn. De grootte zal je eerst moeten bekijken. Hoe groter een dakkapel is, hoe duurder hij wordt. De materiaalkosten zijn hoger en ook het arbeidsloon. De vorm van de dakkapel is medebepalend voor de kosten. Ook de ramen zijn belangrijk. Wil je vaste ramen laten plaatsen of ramen die je open kunt doen. Omdat het tijdens warme dagen op een zolder warm kan worden, is het toch wel lekker als je kunt luchten. Vaste ramen zijn een stuk goedkoper dan ramen die je open en dicht kunt doen. Openslaande ramen moeten goed worden afgehangen en je hebt er goed hang en sluitwerk bij nodig.Wil je enkel of dubbel glas? Dubbel glas is duurder maar isoleert beter.

Materiaal

Je kunt een dakkapel laten plaatsen van hout of kunststof. Een houten dakkapel is in eerste instantie goedkoper dan een van kunststof. Een houten dakkapel moet om de paar jaar geschilderd worden. Omdat deze hoog wordt geplaatst zal je het werk aan de schilder overlaten. Daar zijn natuurlijk extra kosten mee gemoeid die om de paar jaar steeds terugkomen. Een dakkapel van kunststof hoeft niet geschilderd te worden. Wanneer deze eenmaal is geplaatst, ben je van het onderhoud gevrijwaard.

Een dakkapel laten plaatsen

Je kunt een dakkapel door een goede vakman laten plaatsen. Hij zal dan eerst de ruimte in het dak maken en van daaruit het dakkapel gaan opbouwen. De ramen en het glas zijn vooraf besteld. Een goede vakman zal ongeveer drie dagen nodig hebben om een dakkapel met de afwerking te plaatsen.

Je kunt ook een kant en klaar dakkapel laten plaatsen. Je geeft daarbij op wat je wilt hebben. Je moet de grootte, soort, ramen en materiaal opgeven en dan wordt hij helemaal kant en klaar in het bedrijf gemaakt. Hierbij zal op een afgesproken dag de dakkapel met een kraan op het dak worden geplaatst. De timmerman heeft vooraf de ruimte vrij gemaakt voor de dakkapel. De timmerman zal een dag nodig hebben om alles af te werken. Deze manier voor een dakkapel laten plaatsen is een snelle en effectieve methode. Het gaat niet alleen snel, maar je zult er ook minder rommel van hebben.

 

Bron: Homewishez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *