Een duurzame gietvloer in huis halen

Wil je graag een ondergrond in huis halen die langer meegaat dan je gewend bent van traditionele vloeren? Kies er dan voor om een kunststof vloer in huis te halen. Een vloer gemaakt van kunststof wordt ook wel een gietvloer genoemd, omdat de vloer letterlijk gegoten wordt. Hiervoor moet de ondergrond eerst klaargemaakt worden en dan wordt er een kunststof substantie over de vloer heen gegoten. Dit wordt vervolgens geheel egaal afgewerkt met een bovenste laag die ook wel een coating wordt genoemd. Hiermee kan de vloer op de gewenste manier worden afgewerkt.

Vloercoating of gietvloer?

Waarschijnlijk ben je bij dit artikel terecht gekomen omdat je interesse hebt in een gietvloer en hier meer over wilt weten. Dan ben je niet de enige want er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die ervoor kiezen om over te stappen op een gietvloer. Hoewel er wel veel verschillende varianten zijn die je moet onderscheiden. Bedrijven kiezen bijvoorbeeld vaak voor een epoxyvloer. Dit is ideaal in een magazijn of een andere ruimte waarin gewerkt wordt en waar de belasting zwaar is. In een woonruimte kan je ook kiezen voor een goedkopere variant die ook wel vloercoating wordt genoemd. Vooral betonvloercoating is steeds populairder. Dan ben je wat voordeliger uit en heb je nog steeds een prachtige vloer die lang meegaat.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://www.gietvloerrotterdam.nl/wp-content/uploads/2014/06/gietvloer-prijzen.jpg

Waarop letten bij het kopen van een gietvloer?

Er zijn een aantal aspecten waar je goed op moet letten als je over wil stappen op een gegoten vloer. Allereerst het is het gebruik van materiaal van belang. Als je prijzen gaat vergelijken, kijk dan minimaal ook naar de kwaliteit van de materialen die er gebruikt worden. Zijn dit duurzame materialen? Ook op het gebied van de gietvloer kan er namelijk nog veel verschil in zitten. Als je leveranciers wil vergelijken dan vergelijk je die altijd op prijs per vierkante meter. Als je meerdere vloeren in een keer laat vervangen dan daalt de prijs per vierkante meter omdat er een grotere ruimte in een keer kan worden aangepakt. Dan ben je relatief gezien dus voordeliger uit en ben je in een keer klaar.

Schakel een specialist in om je te helpen

Ben je overtuigd en wil je ook overstappen op een gegoten vloer? Vraag dan eenvoudig een offerte bij Gietvloerrotterdam.nl en laat je verrassen door de mogelijkheden en interessante voorbeelden die er te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *