Een eetkamer in een voorkamer zetten

Meestal de grootste kamer in huis, traditioneel wordt een voorkamer gebruikt als formele woonkamer. Als je echter een familiekamer of grote kamer hebt waar je het grootste deel van jouw vermaak doet, gaat de ruimte mogelijk verloren. Het opnieuw ontwerpen van jouw voorkamer om te dienen als jouw eetkamer is een ideale optie als jouw huidige eetruimte klein is en niet geschikt is voor jouw frequente diners. Het plaatsen van jouw eetkamer in de voorkamer hoeft geen kostbaar project te zijn, maar je moet mogelijk enkele wijzigingen aanbrengen om de juiste sfeer en uitstraling te creëren.

Ga voor warm

Omdat jouw voorkamer waarschijnlijk een van de grootste in jouw huis is, lijkt jouw nieuwe eetkamer misschien koud en indrukwekkend als je niet de juiste muurkleur kiest. Warme kleuren zijn doorgaans uitnodigender, dus het is een voor de hand liggende keuze voor een ruimte die wordt gebruikt voor entertainment, zoals een eethoek. In een grotere ruimte kun je wegkomen met een donkere tint, omdat het de kamer gezellig en intiemer maakt. Van rood wordt gedacht dat het de eetlust stimuleert, dus overweeg een rijke bordeauxrode of aardse bakstenen tint voor de muren van uw eetkamer. Terracotta, verbrande sinaasappel, goud en aubergine zijn ook aantrekkelijke opties.

Besteedt aandacht aan de ruimte

In een grote voorkamer kunnen een kleine eettafel en een set leren eetkamerstoelen de ruimte onevenredig maken, dus denk goed na over de schaal van het meubilair dat je zorgvuldig wilt gebruiken. Als je jouw eetkamer naar de voorkamer verplaatst omdat de oude ruimte te klein is, wil je sowieso een grotere tafel zodat je meer gasten kunt ontvangen. Zoek naar een tafel die groot genoeg is om ook in de grotere ruimte aanwezig te zijn; details zoals gebeeldhouwde poten kunnen de tafel een grotere uitstraling geven. Als het op stoelen aankomt, sla dan kleine armloze stijlen over voor zware stukken die echt indruk maken; gestoffeerde stijlen werken goed in een grote eetkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *