Een kant en klare hedera, waar moet je op letten?

Iets wat jouw tuin kan missen, is een prachtige hedera haag. Een hedera haag kan veel groeien en veel kleur toevoegen aan jouw tuin. Perfect voor de zomer dus, wanneer je wat extra zomerkleuren wil toevoegen aan je tuin. Een hedera haag laten groeien kan veel tijd kosten, maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen hedera haag in huis moet halen. Je kunt nu namelijk een hedera haag kant en klaar halen. Wie wil dat nou niet?

Wanneer je een kant en klare hedera haag in huis wil halen, moet je op een paar dingen letten voordat je een kant en klare hedera haag aanschaft. 

De hedera moet je blijven verzorgen 

Wanneer je op zoek bent naar een kant en klare hedera, dan is het zware werk al achter de rug. Je hoeft er namelijk niet meer voor te zorgen dat je de plant tegen een metalen rek hebt vastgemaakt, zodat hij goed kan groeien en hoef je er ook niet meer voor te zorgen dat de plant de goede kant op groeit.

Hierdoor kan men soms vergeten om de plant goed te verzorgen. Als je een kant en klare hedera hebt gekocht, wil je dus nog goed letten op wanneer jij de plant moet verzorgen. Anders zal de plant al snel genoeg klaar zijn met groeien. 

Planten van de kant en klare hedera kan moeilijk zijn

Nog iets anders waar je op moet letten bij een kant en klare hedera, is hoe je de plant moet planten en dat je plaats genoeg hebt voor de klant en klare hedera. Een hedera lijkt geen klimop, maar toch is het wel een klimop. Het planten van die klimop kan ingewikkeld zijn.

Je moet namelijk eerst de palen, met de juiste afmetingen, monteren. Daarna wil je een sleuf graven en de bakken, waarin de kant en klare hedera is geleverd, verwijderen. Dan plaats je de kant en klare hedera schermen in de sleuf en vul je het aan met wat aarde.

Wanneer je dus niet zo van het monteren bent, kun je het beste hulp vragen aan iemand.

Bespreek je plannen met de buren

Nog een ander klein ding waar je op wil letten bij een kant en klare hedera, is dat je je plannen overlegt met de buren. Je weet namelijk niet hoe een hedera gaat groeien en kan dus over de schutting heen gaan groeien of zelfs door de schutting heen. Niet iedereen is dol op planten die over of door hun schutting groeien.

Dus voordat je veel geld uitgeeft aan een prachtige kant en klare hedera, wil je dus eerst even je plannen overleggen met de buren. Hierdoor kom je niet voor onverwachtse dingen te staan en geef je niet onnodig geld uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *