Een kast op maat laten maken

Is je huis al veel te lang een grote bende? Je wilt wel opruimen, maar waar laat je al die rommel? Dan heb je kasten nodig. En misschien denk je: “Ik heb ook helemaal geen ruimte over voor meer kasten.” Maar als je een kast op maat laat maken, dan kan deze kast in hoekjes en plekken die jij niet voor mogelijk achtte. Zo kun je veel kastruimte winnen door een kast te laten maken die langs de schuine dakrand loopt. Normaal kun je vrijwel geen meubelstuk kwijt onder de schuine wand, maar met een kast op maat is die lelijke schuine wand netjes weggewerkt en je krijgt er een hoop kastruimte voor terug.

 

Een kast op maat, precies zoals jij deze in gedachten hebt

Nog een voordeel van een kast op maat is dat deze precies wordt zoals jij hem graag zou willen zien. Zo kan je zelf de kleur bepalen. Bij een kledingkast bepaal jij zelf of er veel hangruimte in de kast komt, of dat je gebruik maakt van mandjes, laden of gewoon veel legplanken. Ook de deuren kies je helemaal zelf. Heb je niet zoveel ruimte voor de kast, dan kun je kiezen voor schuifdeuren zodat deze niet de kamer in openen. Ook kun je hoogte aanpassen aan de ruimte. De kast kan helemaal tot aan het plafond komen, zo komt er geen vuil bovenop de kast en benut je de want optimaal voor kastruimte.

 

Ook voor de woonkamer een kast op maat

Veel mensen denken bij een kast op maat alleen maar aan de zolder met die lastige hoekjes of de gaderobe kast in de slaap- of kleedkamer. Maar juist ook voor de woonkamer kun je prachtig een kast op maat laten maken. Wat dacht je van een televisiemeubel met hieraan vast de boekenkast. Of voor de echte boekenwurmen, een grote boekenkast die de gehele wand vult en keurig boven de deur langs loopt. Normaal zou de ruimte boven de deur loze ruimte zijn, maar nu kan je dit ook als opbergruimte gebruiken. En doordat de kast de hele muur vult, wordt het geen rommelig geheel, maar krijgt het juist een leuke uitstraling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *