Een kleurrijke tuin dankzij de mooiste planten

Heb jij dat ook weleens, dat je aan het fietsen bent en langs tuinen komt welke wel een kunstwerk lijken. Niet vanwege de vorm, de sierbestrating of de aankleding, maar vanwege de vele kleuren die de tuin laat zien. Kleuren die afkomstig zijn van de mooist gekleurde bloemen, de fleurigste planten. Dat wil jij toch ook voor jouw tuin? Zo’n mooi kleurrijk geheel! Maar welke planten kun je dan het beste kopen? Wij hebben enkele kleurrijke planten voor je op een rijtje gezet. Zodat jij straks ook van de mooie kleuren en geuren kunt genieten in je eigen tuin.

Hortensia’s in vele kleuren

De hortensia is toch wel de meest kleurrijke plant van dit moment. Hij staat in de zomer volop in bloei en is te koop in veel verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een roze variant of ga juist voor het wit, paars, blauw of rood. Door verschillende kleuren te combineren krijg je een geweldig effect in je tuin. En wil je ook in huis genieten van deze bloem, dan kun je enkele bloemen afknippen en in een mooie vaas op tafel zetten.

Lavendel voor kleur én geur

Ook lavendel is een schitterende vaste plant voor in de tuin. Niet alleen fleurt het jouw tuin helemaal op, ook geurt het heerlijk. De lavendel is mooi paars van kleur en heeft als bijkomend voordeel dat ook hommels, bijen en vlinders zich tot deze plant aangetrokken voelen. Zo wordt jouw tuin heerlijk levendig. De lavendel is overigens ook een goede geurverfrisser voor op het toilet. Bind een bosje bij elkaar en jouw toilet ruikt weer heerlijk.

Rode rozen, witte rozen   

Ook rozen brengen kleur aan je tuin. Rozen houden van zon. Hoe meer zon, hoe meer bloemen en dus kleur. Ook rozen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo kun je een rode rozenstruik kopen voor in de tuin, maar ook wit, roze of geel is mogelijk. Uiteraard kun je prima combineren met de verschillende kleuren en zo een mooi geheel vormen in je tuin. Net als lavendel heeft de roos een heerlijke geur. Niet voor niks worden rozen al jaren gebruikt om parfums en douchegels mee te verrijken.

Eenjarige planten ter opvulling

Niet alleen vaste planten zijn er in veel verschillende kleuren te koop. Ook de eenjarige planten koop je in diverse kleuren. Eenjarigen planten hebben het grote voordeel dat ze direct kleur aan je tuin geven. Je koopt ze namelijk in volle bloei. Een kaal stukje in de tuin vul je dan ook direct op met mooie kleuren dankzij de eenjarigen planten. Ook kunnen deze planten prima in potten geplant worden en zo kleed je ook je terras schitterend aan met de mooiste kleuren. Vergeet deze planten geen water te geven, anders is de kleurrijke weelde maar van korte duur!  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *