Een matras voor in de caravan

Één van de meest belangrijke dingen in het leven is een goede nachtrust, maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor thuis. Als je op vakantie gaat is het ook belangrijk dat je lekker kan slapen zodat je niet meteen weer aan vakantie toe bent als je thuis komt. De matrassen die standaard worden meegeleverd bij de aanschaf van een caravan zijn vaak kwalitatief niet zo goed. Daarom is het belangrijk om een goed caravan matras aan te schaffen.

Het materiaal

Het materiaal van het matras speelt een grote rol in het comfort die het biedt. Een matras die standaard wordt geleverd bij de caravan is vaak gemaakt van polyether. Dit is een erg goedkope stof, maar niet bepaald comfortabel. Het is beter om te kiezen voor natuurlatex of een matras dat gemaakt is van koud schuim. De beste optie voor een matras is het koud schuim. Dit gaat namelijk erg lang mee en is goed bestand tegen zweet. Op vakantie in een warm land is dat natuurlijk geen overbodige luxe.

Hygiëne is ook belangrijk

Het is algemeen bekend dat bedmijten heel graag hun woning maken van jouw matras. Het probleem met de standaard matrassen is het volgende: omdat polyether niet goed bestand is tegen zweet en warmte gaat er vocht ophopen. Deze ophoping van vocht zorgt ervoor dat bedmijten vrij spel krijgen in het matras, met alle gevolgen van dien. Kies daarom voor een nieuw matras van koud schuim, deze is wel opgewassen tegen zweet en vocht en daarom zal je niet snel last krijgen van bedmijten.

Op maat laten maken

Als je thuis een nieuw matras wilt aanschaffen is de afmeting vaak geen probleem. Maar een bed in een caravan heeft vaak meer specifieke vormen en afmetingen. Gelukkig kun je bij meerdere bedrijven en winkels je matrassen op maat laten maken. Je kunt kiezen voor een topper en je kunt bijpassende dekbedden aanschaffen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust op vakantie.

Zet je wensen op een rijtje

Voordat je een matras gaat kopen is het verstandig om al je wensen op een rijtje te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je favoriete vakantieland, het budget of het materiaal. Als je van tevoren hier goed over nadenkt is de kans klein dat je voor verrassingen komt te staan in de winkel. Een matras is een investering, maar een goede nachtrust is dat zeker wel waard.

Bron: 123vrijwonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *