Een mooi tafelkleed maakt de eettafel helemaal af

tafelkleed

Met een mooi tafelkleed maak je van het avondeten een intiem moment. Je kunt de tafel nog zo mooi dekken, als er niet is nagedacht over het tafellaken, zul je altijd iets missen. Een tafekleed zorgt voor een sjieke uitstraling die de hele ruimte direct meer sfeer geeft.

 

De opties voor een tafelkleed

Het klinkt simpel, een tafelkleed kopen. Maar je zult ontdekken dat er meer mogelijk is dan je denkt. Allereerst natuurlijk het formaat. Hoe groter de tafel, hoe groter het kleed. Veel mensen gebruiken een kleed dat eigenlijk te groot is en vouwen het dan dubbel. Lekker makkelijk, maar toch niet helemaal de uitstraling die je voor het eten wilt hebben. Je kunt beter een tafellaken kopen dat precies past bij jouw tafel. En als je extra uit wilt pakken, kies dan voor een rond tafelkleed. In de horeca zie je dat ook vaak en door de afhangende delen, ziet het geheel er gelijk ‘gedekter’ uit.

 

Tafelkleed

 

De kleur van het tafelkleed

Dan is de kleur natuurlijk van belang. Het makkelijkste is uiteraard om voor simpel wit te kiezen. Begrijpelijk, wit is altijd goed en het is een veilige keuze. Maar is het ook echt wat je mooi vindt? Het grote nadeel is dat je elk vlekje direct ziet. Maar het oogt wel netjes zolang het mooi wit blijft. Je kunt zo’n kleed opleuken met gekleurde tafellopers en mooi servies, dat zie je in de horeca ook vaak terug. Of je kiest voor een zwart tafellaken. Gewaagd, maar wel erg mooi. Een zwart kleed oogt strak, getuigt van lef en geeft een heel andere sfeer aan de maaltijd. En als je écht uit wilt pakken, dan kun je voor een felle kleur gaan waar het eten extra lekker op uitkomt.

 

Het voordeel van een tafelkleed

Het grootste voordeel van een tafelkleed is natuurlijk dat je tafel beschermd is tegen vlekken van de maaltijd. Een gelekt druppeltje jus, een kring van een wijnglas of een veeg saus van een bord, allemaal zonde van je tafel. Daarnaast is een kleed voor op tafel gewoon mooi om te zien. Ze zijn strijkvrij en vormvast, waardoor je tafel goed beschermd is zonder dat jij veel extra werk hebt. Investeer in een mooi tafelkleed en geniet van heerlijke maaltijden in je eigen huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *