Een nieuwe tuin, hoe pak je dat aan?

nieuwe tuin

Net een nieuw huis gekocht of gewoon niet blij met je huidige tuin? Misschien is het dan tijd voor een grondige verbouwing van je tuin. Je zult een nieuw ontwerp voor de tuin moeten bedenken en deze daarna uitvoeren. Hoe pak je dit aan?

Plan vooruit

Voordat je begint met bouwen, moet je weten hoe de tuin er volgens jou uit moet zien als hij compleet af zou zijn. Je kunt dan veel effectiever plannen en begroten. Je kunt er maar beter van te voren achter komen dat jouw idee voor een tuin eigenlijk veel te duur is of teveel tijd kost, anders zit je straks voor een lange tijd met een grote onafgemaakte modderbak als tuin

Belangrijke details

Daarnaast zijn vooral bij een tuin de kleine details van belang. Zo hebben veel planten andere groeitijden of weerstanden tegen de seizoenen, dus je zult deze op de juiste plek neer moeten zetten als je het hele jaar door een mooie groene of kleurrijke tuin wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook goedbedoeld een aantal bomen in de tuin planten, maar als die een paar jaar later gegroeid is en volledig de woonkamer in de schaduw van de zon zet, is dat jammer en zal je hem waarschijnlijk weer moeten snoeien. Bekijk dus echt altijd van alles de details.

Huur er iemand voor in

Als dit bovenstaande te druk of moeilijk klinkt, kun je altijd een expert inhuren en daarmee samen de tuin ontwerpen. Zij zullen er uiteraard veel verstand van hebben en zullen je helpen om geen verkeerde keuzes te maken als het gaat om plantenkeuze en de plaatsing van vijvers/bomen. Zij kunnen ook altijd een goede schatting maken over het aantal regelmatig onderhoud dat het tuinontwerp vereist nadat het klaar is, en gebaseerd op jouw wensen kan dit omhoog of omlaag. Zo’n expert kan best wat kosten, en veel mensen vinden de uitdaging van een eigen tuin ontwerpen juist leuk, maar het is een waardevolle optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *