Een nieuwe woning inrichten doe je zo!

Het is zover: eindelijk jouw droomhuis gevonden én in de pocket. Grote kans dat je al hebt nagedacht over de inrichting hiervan, maar wat extra tips kunnen nooit kwaad. Lees snel verder!

Houd het simpel

Een van de belangrijkste tips is om het simpel te houden. Elke muur een ander kleurtje, een drukke vloer en een wild plafond zijn misschien leuk, maar dit ben je waarschijnlijk snel weer zat. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik raad aan om alles lekker wit te houden. Wil je toch graag een kleurtje op de muur, kies dan voor een lichte kleur. Of verf maar één muur. Dit voorkomt dat je het snel weer zat bent en je het nog een keer moet verven. Een groot voordeel aan bijvoorbeeld alles wit houden, is dat je eindeloos kunt variëren met accessoires. Elk seizoen een ander kussentje op de bank, een nieuw schilderij of een andere lampenkap. Zo hoeft een lichte basis helemaal niet saai te zijn!

Meubels

De meubels uitkiezen is misschien wel het moeilijkste van alles. Een nieuwe bank kopen kan best lastig zijn. Zeker in deze tijd, nu we niet zo graag meer op ons gemak de winkels afstruinen. Het is slim om je alvast online te oriënteren. Zo voorkom je dat je uren onderweg bent in verschillende winkels. Ongeveer gevonden wat je wil? Kijk dan waar je deze kunt scoren! Een eettafel vinden kan ook moeilijk zijn. Een grote eettafel is onwijs mooi, maar in een klein huis niet heel praktisch. Kies voor een eettafel die past bij de grootte van jouw huis, maar ook jouw levensstijl. Een klein huisje, maar heb je vaak eters over de vloer? Misschien is een uitschuifbare tafel dan een optie!

Aankleding

Wat mij betreft het leukste van alles: de aankleding. Denk aan een mooie lamp boven de eettafel, een mooi schilderij aan de muur of een leuk vaasje in het raamkozijn. Ook gordijnen behoren tot de aankleding. Kies in de slaapkamer voor verduisterende gordijnen om het donker en koel te houden. Bij een industriële look in de woonkamer, kun je gaan voor kant en klaar vitrage of een houten jaloezie van Veneta.com. Deze hebben een stoere uitstraling. Meer van een knusse uitstraling? Kies dan voor gordijnen of rolgordijnen duo. Heb je ook al gedacht aan planten? Planten doen het ook goed in huis. Behalve dat planten er onwijs leuk en gaaf uitzien, doen ze ook iets goeds. Er zijn bijvoorbeeld veel luchtzuiverende planten die zorgen voor een schonere lucht in huis. Daarnaast zorgen planten voor een beter humeur, minder stress en een goede nachtrust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *