Een stapelbed zorgt voor mooie dromen

Stapelbed

Een stapelbed, wie droomde er als kind niet van? Op vakantie had je soms het geluk dat er eentje stond, maar thuis lag je toch altijd weer in je gewone, eigen bed. Dat kan ook anders! Zo’n bed van vakantie voor thuis is hartstikke leuk voor de kinderen en hartstikke praktisch voor iedereen. Bespaar ruimte en maak van slapen iets leuks met een mooi bed voor op de kinderkamer.

 

Stapelbed vol voordelen

Een stapelbed is voor veel kinderen een droom die zelden waarheid wordt. Toch heeft zo’n bed veel voordelen. Veel kinderbedden zijn laag bij de grond en soms kom je eens een hoogslaper tegen. Maar als kinderen samen op een kamer slapen, voldoen gewone kinderbedden niet meer. Een stapelbed biedt dan uitkomst. De ruimte voor een eenpersoonsbed op de vloer, maar toch slaapplek voor twee. Naast dat het ontzettend handig is, is het voor de kinderen ook gewoon heel erg leuk. De ene nacht bovenin slapen en de andere nacht knus onderin. Het kan allemaal, laat de kinderen zelf kiezen waar ze slapen.

 

Een stapelbed en toch je eigen plek

Veel mensen denken dat samen op een kamer slapen niet goed is voor kinderen. Ze zouden hun eigen plekje missen. Toch is dat met een stapelbed simpel opgelost. De kinderen slapen wel bij elkaar, wat hen een veilig gevoel geeft en natuurlijk ook best gezellig is. Maar de kinderen zien elkaar niet. Ze houden elkaar dus niet onnodig wakker en kunnen zich altijd vrijuit bewegen. Creëer daarnaast een echt eigen plekje door elk kind eigen beddengoed te geven, een mooi wandlampje en misschien iets moois aan ofwel het plafond, ofwel de bodem van het bovenste bed. Wie echt uit wil pakken kan ook de zijkant nog afdekken met een gordijntje of klamboe.

 

Stapelbed

 

Een stapelbed thuis

Elk stapelbed moet je zelf nog in elkaar zetten. Maar met een goede beschrijving is dat zo gedaan. Zorg dat het trapje goed vastzit en controleer of het bedhek bovenin goed gemonteerd is. Dat is wel zo veilig. De kinderen kunnen meehelpen met de montage, zo wordt het nog meer hun eigen plekje. Als daarna is besloten wie in welk bed gaat slapen, kan het grote inrichten beginnen. De eerste paar nachten zal het misschien nog veel te gezellig zijn, maar al snel wennen de kinderen eraan dat ze hun eigen plekje samen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *