Een stijlvol interieur: waar moet je op letten?

Ben je toe aan een nieuw interieur, dan heb je tegenwoordig een zee van mogelijkheden. Of je nu in een nieuw huis gaat wonen of je huidige interieur een update wilt geven, een mooi en stijlvol interieur krijg je niet zomaar. Wij geven je een aantal tips voor jouw zoektocht naar een nieuw interieur, zodat jij een stijlvol en persoonlijk interieur kunt krijgen.

  1. Ga voor een woonstijl voor jouw interieur

Een woonstijl is min of meer de stijl die je in huis krijgt door meubels, materialen en kleuren te combineren, zodat je inrichting een mooi geheel wordt. Er zijn tal van woonstijlen mogelijk. Op dit moment zijn de industriële, moderne en landelijke woonstijl erg populair, maar je hebt nog veel meer woonstijlen, waaronder basic, romantisch of klassiek.

Heb je eenmaal een woonstijl gekozen die jij mooi vindt, dan weet je direct wat voor meubels hier wel of niet goed bij passen. Zo weet je direct in welke richting je op zoek moet gaan. Overigens hoef je niet één woonstijl te kiezen. Sommige woonstijlen passen namelijk goed bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan ‘industrieel en basic’ of ‘landelijk en romantisch’.

  1. Breng je interieur in beeld

Een ruimte in beeld brengen is erg belangrijk. Niet iedereen heeft een goed ruimtelijk inzicht en soms kun je behoorlijk schrikken van een grote bank of kast die in je interieur komt te staan. Ga jij je woonkamer opnieuw inrichten, maak dan een plattegrond en zet alle maten erop. Let ook op deuren en ramen of bijvoorbeeld de plekken waar stopcontacten zitten. Zo kan je spelen met je ruimte en kan je zorgen voor een goede indeling van jouw interieur.

Een andere manier om je nieuwe meubels in beeld te brengen is door de afmetingen van je bank, kast of tafel met schilderstape te markeren op de plek waar jij je meubels wilt hebben. Zo zie je direct of jij je meubels ook goed kwijt kunt in je woning. 

  1. Koop je meubels samen

Deze klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt! Een hele bijzondere tafel of een prachtige bank, komt natuurlijk niet goed tot zijn recht als de overige meubels er niet zo goed bij passen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurencontrast tussen een bank en een vloerkleed dat niet goed uitpakt. Of een tafel in een compleet andere stijl dan je eetstoelen. Dit kan zorgen voor een onsamenhangend geheel. 

Daarom kan het erg helpen om je salontafel en stoelen tegelijk te kopen, hetzelfde geldt natuurlijk voor je zithoek. Verschillende merken lanceren productlijnen of collecties die qua look en stijl veel op elkaar lijken. Zo heeft een merk als Henders & Hazel hun producten opgedeeld in verschillende binnen woonstijl. Houd je van industrieel? Dan kan je terecht bij collecties als ‘Tokyo’ of ‘Prato’, maar ook als je van landelijk houdt, heeft dit merk verschillende meubels voor jou in hun collecties verwerkt.

  1. Let op het materiaal en kleurgebruik

Zoek je nieuwe meubels die passen in je woning of ga je bij een nieuwe inrichting, ook voor een nieuw kleurtje? Wil jij huis echt helemaal een make-over geven, dan is dat natuurlijk het leukst. Maar er kunnen ook risico’s aan zitten. Zorg er dus voor dat je rekening houdt met de kleuren van je meubels, muren, maar bijvoorbeeld ook je vloer.

Let er dus op dat de kleur van bijvoorbeeld je bank of de kleur van je vloerkleed zorgt voor een mooi contrast of juist zorgt voor harmonie met de andere kleuren in je interieur. Maar het houdt niet alleen op kleuren. Qua kleur kunnen je meubels ook goed matchen met de muren, maar als je allemaal eiken meubels en een eiken vloer hebt, wordt het ook geen mooi geheel. Materialen en kleuren moeten uiteindelijk zorgen voor een mooi, samenhangend geheel. 

  1. Geef je interieur een persoonlijke touch

Uiteindelijk wil je vooral een interieur dat past bij jou, jouw persoonlijkheid en waar jij je fijn in voelt. Daarom zul je natuurlijk ook moeten zorgen voor een persoonlijke touch. Een familie erfstuk, mooie foto’s van je gezin of foto’s die je zelf gemaakt hebt, maken je huis natuurlijk een stuk persoonlijker. Maar ook meubels die helemaal aan jouw wensen en behoeftes voldoen zijn belangrijk. Wist je dat je veel meubels helemaal naar wens kunt samenstellen. 

Zo krijg je echt een meubel dat past bij jou. Denk bijvoorbeeld aan de meubels van het merk XOOON. Heb je een bank of stoel gezien die je mooi vindt, dan kan je kiezen uit verschillende stijlen, materialen, kleuren en stoffen. Zo kan jij de meubels die je mooi vindt helemaal naar wens in jouw interieur krijgen.

Door vooraf goed na te denken over wat je mooi vindt, welke kleuren en materialen je wilt gebruiken, kom je echt tot een mooi interieur waar jij je fijn bij voelt. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kan je bij meubelzaken vaak rekenen op gratis interieuradvies als jij je meubels gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *