Een tv-kast voor ieder interieur

Het samenstellen van de meubels voor je interieur is een leuke, creatieve klus. Een huis dat helemaal past in jouw stijl is ook een belangrijk element om tot rust te kunnen komen. Een grappig feitje is dat mensen het lastig vinden om een tv-meubel te vinden, die past in hun persoonlijke stijl. Het komt ook voor dat ze niet goed weten waar ze op moeten letten voor de aankoop. Gelukkig is er wel genoeg variatie te vinden in tv-meubels. Zo heb je klassieke varianten, maar je kunt ook kiezen voor een zwevend tv meubel. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? We leggen het je uit in onderstaand artikel.  

Verschillende soorten tv-kasten

Een goede tv-meubel is haast net zo belangrijk geworden als het hebben van een goede kast. Het moet compact zijn, maar het moet wel grote/zware dingen kunnen houden, het moet mooi staan in de ruimte, maar het mag niet alle aandacht trekken. Tv-meubels hebben een inhaalronde gedaan in de interieurwereld, want er zijn tegenwoordig tv-kasten te vinden die stukken toegankelijker zijn. We maken onderscheid in de volgende verschillende soorten tv-kasten:

  • De zwevende tv-kast
  • De staande tv-kast
  • De grote tv-kast
  • De ingebouwde tv-kast
  • De creatieve tv-kast

De zwevende tv-kast

De zwevende tv-kast is een kast zonder poten, die aan de muur bevestigt is. Het voordeel van het hebben van zo een tv-kast is dat het ruimte geeft in de kamer. Doordat de kast van de grond is, is makkelijker om daaronder schoon te maken. Zwevende tv-kasten kunnen gekocht worden in verschillende materialen. Daardoor kun je de kast een persoonlijke draai geven.

De staande tv-kast

Een staande tv-kast heeft pootjes of ligt volledig op de grond. Hierdoor voorkom je geknoei met snoeren, want die kunnen simpel weggewerkt worden. Een ander voordeel van een staande tv-kast is de installatie. Dit is bij een zwevende tv-kast arbeidsintensiever, omdat deze nog aan de muur bevestigt moet worden.

De grote tv-kast

De grote tv-kast is meer dan alleen een meubel voor de tv. Het is een kast die (zo goed als) de hele muur beslaat. Je hebt in een grote kast veel meer opbergruimte dan met alle andere tv-meubels. Je kunt bijvoorbeeld boeken daarin kwijt of een mooie vaas met bloemen.

De ingebouwde tv-kast

De ingebouwde tv-kast is handig wanneer je een zo leeg mogelijke ruimte wilt. Het wegwerken van zo een groot tv-scherm helpt daar aanzienlijk aan mee. De tv staat dan vaak verstopt achter een schilderij of ander voorwerp.

De creatieve tv-kast

De creatieve tv-kast is voor de meer artistieke onder ons. Je gebruikt dan andere meubels en hergebruikt deze tot tv-kast. Er zijn namelijk een heleboel lage tafels, die geschikt zijn om als tv-meubel gebruikt te worden. Geef het een nieuw leven door het te verven of door er wieltjes onder te plaatsen. Dan rol jij je televisie gemakkelijk aan de kant als je uitgekeken bent.

Zoals je hierboven gelezen hebt, kun je veel verschillende kanten op als je een tv-meubel nodig hebt. Wil jij graag een open ruimte creëren? Kies dan een zwevende- of ingebouwde tv-kast. Om de kast meer in jouw smaak te laten vallen, kun je variëren in materialen en kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *