Een vaatwasser kopen? Hier moet je op letten

Het is in de meeste huishoudens geen overbodige luxe meer: de vaatwasser. In vrijwel iedere keuken komt dit huishoudelijke apparaat terug en dat is niet voor niets. Vaatwassers besparen je heel veel tijd, zorgen voor schone vaat en zijn heel makkelijk te bedienen. Wat wil je nog meer? Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve vaatwasser zijn er heel wat zaken om op te letten. Hoe zorg jij ervoor dat je de beste keuze maakt? Hier lees je meer over de belangrijkste aandachtspunten.

De voordelen van een inbouw vaatwasser

Een van de mogelijkheden die jij hebt is de keuze voor een inbouw vaatwasser. Dit is om meerdere redenen aan te raden. De vaatwasser wordt volledig geïntegreerd in de keuken waardoor er een mooie eenheid ontstaat. Daarnaast zit te de bediening bovenop de deur en deze is dan ook niet meer zichtbaar wanneer de vaatwasser dicht zit. Je kunt kiezen uit drie soorten vaatwassers:

  • Geïntegreerd: het bedieningspaneel blijft in zicht bij het sluiten van de vaatwasser.
  • Volledig geïntegreerd: hierbij is de hele voorkant bedekt met een keukenpaneel.
  • Vrijstaand: deze wordt niet in de keuken geïntegreerd en staat los.

Aandachtspunten voor jouw nieuwe vaatwasser

In je zoektocht naar de perfecte vaatwasser voor jouw keuken is het aan te raden om op een aantal zaken te letten. Let in de eerste plaats op het formaat. Vooral wanneer je een inbouw vaatwasser wilt aanschaffen is het slim hierop te letten. Zo voorkom je dat de vaatwasser niet past. De meeste vaatwassers zullen echter goed onder een gemiddeld aanrechtblad passen. Let daarnaast op energieverbruik: je kunt vandaag de dag zeker energiezuinige vaatwassers vinden. Geluidsniveau en de aanwezigheid van extra functies is ook belangrijk. Zo zijn er vaatwassers met uitgebreide wasprogramma’s of een automatische deuropening wanneer de vaatwasser klaar is, zodat het goed kan drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *