Een woning kopen? Zorg voor een goede aankoopmakelaar!

makelaar
makelaar

Je bent op zoek naar het perfecte huis. Of misschien heb je het al gevonden en ben je van plan om een bod uit te gaan brengen, maar weet je niet zo goed hoe je het aan moet pakken. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede aankoopmakelaar vindt, die je helpt bij de koop van jouw huis.

NVM-makelaar

Wanneer je een makelaar zoekt, wil je wel dat deze betrouwbaar is en verstand heeft van wat hij of zij doet. Een NVM-gecertificeerde makelaar is dat en heeft dat. Deze makelaar is ingeschreven bij de Nederlands Vereniging van Makelaars en Taxateurs.

Je kan je hier als makelaar alleen inschrijven als je diploma’s hebt en dus betrouwbaar bent. Wanneer je kiest voor een NVM-makelaar kies je dus voor zekerheid. En dat is wel zo fijn als het om zoiets groots als een woning gaat.

Kennis van de markt

Een goede makelaar heeft kennis van de markt. Je wil niet te veel betalen voor je nieuwe huis, maar te ver onder de vraagprijs gaan zitten bevordert de zaken zeker ook niet. Een goede makelaar heeft inzicht in wat een goed bod is op een huis.

Begeleiden en onderhandelen

Daarnaast is de makelaar er om jou te helpen. Het kopen van een huis is nog niet zo gemakkelijk en er komt veel bij kijken. Het is dan fijn dat er iemand is om je te helpen. In dit geval is dat je aankoopmakelaar. Hij is er om ervoor te zorgen dat alles voor jou duidelijk is en hij begeleidt het traject.

Daarnaast is een makelaar gespecialiseerd in onderhandelen. Een goede makelaar zal nooit zonder jouw toestemming gaan onderhandelen of het bod verhogen. Het is dus van belang dat je een makelaar vindt die jou de begeleiding en antwoorden geeft waar je behoefte aan hebt.

Afspraken

Tot slot nog een tip: zoek een makelaar die ook beschikbaar is als jij beschikbaar bent. Sommige makelaarskantoren zijn alleen van 9 tot 17 open en als jij die uren werkt, is dat niet erg makkelijk. Kijk hier dus ook naar van tevoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *