Elektrische auto aanschaffen? Dit moet je weten

Er zijn steeds meer opties om een elektrische auto te kopen. Er zijn auto’s die volledig elektrisch zijn en daarnaast ook auto’s die hybride zijn. De hybride auto’s zijn een combinatie van een normale verbrandingsmotor en een elektromotor. Wanneer je een elektrische auto wilt aanschaffen is het goed om op een aantal zaken te letten. De beste elektrische auto is de auto die past bij de wensen en het gebruik van de auto. Het is goed om altijd op basis van de persoonlijke wensen te zoeken naar de nieuwe auto. 

Een electric vehicle (EV)

Een elektrische auto wordt ook wel een electric vehicle genoemd of een full electric vehicle of battery electric vehicle. Een volledige elektrische auto wordt voor 100 procent aangedreven door een elektromotor. De auto rijdt op stroom en heeft geen andere brandstof nodig. De auto heeft nu gemiddeld een bereik van 175 kilometer. Het is een auto die zeer geschikt is voor kleine ritten in de stad en in de regio. Het is nog geen ideale auto voor de lange afstand. Wanneer iemand langere afstanden aflegt is het beter om een plug-in hybride auto te nemen.

Een plug-in hybrid 

Een plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) is een auto met een verbrandingsmotor en een elektromotor. De accu van de plug-in hybride kan worden opgeladen door netstroom. De auto rijdt elektrisch tot de accu leeg is. Daarna gaat de brandstofmotor aan. Het is mogelijk om rond de 50 kilometer te rijden op stroom met de plug-in elektrische motor. Het is afhankelijk van het soort batterij en de temperatuur plus of de airco aan of uit is.

Thuis laden en ergens anders de auto opladen 

Bij een Laadstation is het mogelijk om de auto op te laden. Een elektrische auto kun je ook thuis opladen. Het is beter om het niet via een stopcontact te doen. Kies voor een thuislaadpunt wat op een eigen groep is aangesloten. Het opladen van de auto gaat dan sneller en veiliger. Het is mogelijk om een thuislaadpunt aan te schaffen. Soms biedt de gemeente hulp bij het aanschaffen van een oplaadpunt. 

Het prijskaartje 

Wanneer je een elektrische auto gaat kopen is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Kijk ook naar het verbruik, de kosten van het onderhoud en daarnaast naar waar je de auto voor wilt gebruiken. Het is de basis om een goede keuze te maken. Het voordeel van de elektrische auto’s is dat de restwaarde wat hoger is dan bij een normale auto. 

Meer aanbod

Het aanbod van elektrische auto’s is sterk aan het groeien. Het is prettig om hier gebruik van te maken. Het goede nieuws is dat ook het aanbod van tweedehands elektrische auto’s toeneemt. Het is zo mogelijk om op een betaalbare manier een elektrische auto te kopen. Door het groeiende aanbod zal de prijs ook aantrekkelijker worden. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om de juiste keuzes te maken. Kies een auto die bij je past! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *