Even kennismaken met gietvloeren

gietvloer
gietvloer

De naam zegt het eigenlijk al. De gietvloer is een gegoten vloer. Een vloer dat begint als een vloeibare substantie en uithardt op de plek van bestemming: jouw woonkamer, slaapkamer, badkamer, etc.

De basis

Elk huis heeft om te beginnen een draagvloer. Op de draagvloer komt laminaat of in dit geval, en in steeds meerdere gevallen, een gietvloer. De draagvloer wordt overgoten door meestal beton waaruit de gietvloer bestaat, maar dit kan ook een kunststof zijn. De vloer wordt dus letterlijk overgegoten met één of meerdere substanties. Daar komt de term ‘gietvloer’ dus vandaan.

Klinkt het als iets om gemakkelijk zelf te doen? Integendeel. Het aanbrengen van een gietvloer is een heel precies en nauwkeurig werkje. Het vereist veel kennis, ervaring en handigheid. Om die reden is het dan ook niet aan te raden om er zelf mee aan de slag te gaan. Je wil natuurlijk te allen tijde voorkomen dat je veel tijd en geld in de vloer hebt gestoken en het eindresultaat slordig is. Om die reden kun je het beste aankloppen bij Van Hollandse Bodem gietvloeren.

Waarom zou je wel of niet voor de gietvloer zou moeten kiezen

De vloer brengt verschillende voordelen met zich mee. Het mooie eindresultaat is natuurlijk het grootste voordeel. Maar ook in gebruik, gemak en onderhoud is het een absolute aanrader. Een aantal voordelen op een rijtje:

  • De gietvloer is volledig naadloos. Niet alleen zorgt dit ervoor dat hier minder vuil in achterblijft, ook oogt de ruimte een stuk groter. De vloer is op die manier één groot oppervlak. Dat maakt een gietvloer uniek. Laminaat, parket en tegels hebben allemaal naden. Je zult zien dat dit de ruimte “opbreekt”. Geen ramp, maar het tegenovergestelde is een absoluut voordeel van de gietvloer.
  • Daarnaast is de gietvloer ook onderhoudsarm. Dit houdt in dat hij gemakkelijk is schoon te maken, maar ook mooi blijft zonder extra werk. Waar je houten vloeren goed moet behandelen, heb je naar de gietvloer feitelijk geen omkijken meer.
  • De vloer is ideaal te combineren met allerlei soorten vloerverwarming. En zelfs als je hier niet voor kiest, voelt de vloer van zichzelf ook redelijk warm én zacht aan. Het is dus een prima vloertype om met je blote voeten op te lopen.

Tot slot willen we nog aangeven dat je de substantie van een gietvloer moet zien als verf. Waarom dat een voordeel is? Juist! Ook verf kun je in iedere te wensen kleur of tint mengen. Zo ook dus met een gietvloer. Zo geef je er volledig een eigen draai aan. Wat dacht je van een gave betonlook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *