Extra ruimte in je woning met een dakkapel

Veel huizen zijn voorzien van een zolder. Niet elke zolder is direct ook een echt functionele zolder. De meeste zolders beschikken over schuin aflopende daken. Ondanks dat je dan vaak een redelijk bruikbare vloeroppervlakte hebt, heb je net niet de ruimte om echt iets van de zolder te maken. Het gevolg is dat in veel huizen de zolders worden gebruikt als opslagruimtes waarin eventueel ook wat gewerkt kan worden, of waar incidenteel eens iemand kan blijven slapen. De welbekende rommelzolder. En dat is jammer, want je zolder zou zoveel meer kunnen zijn. Hoe? Met een dakkapel. Een dakkapel laten plaatsen is de ideale manier om in één keer te zorgen voor veel meer ruimte en jouw “net niet zolder” om te toveren tot een volwaardige zolder en extra kamer.

Een dakkapel laten plaatsen: veel eenvoudiger dan vroeger

Een dakkapel laten plaatsen, is al lang geen enorm karwei meer. Voor de meeste huizen geldt dat een dakkapel slechts in één dag geplaatst is. Het toverwoord daarbij is “prefab”. Prefab heeft voor veel mensen een beetje een negatieve lading. Prefab en kwaliteit gaan voor veel mensen niet direct hand in hand. Bij dakkapellen is dat al jarenlang totaal anders. Prefab is hier juist een voordeel.

Door te kiezen voor een prefab dakkapel, geniet je een aantal belangrijke voordelen. Zo weet je dat de dakkapel al in één stuk arriveert en dat deze is gemaakt en getest door een specialist. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of de dakkapel goed wordt gemonteerd: deze zit al in elkaar en hoeft alleen nog maar geplaatst te worden.

Prefab betekent daarnaast ook een ruime keuze. Je kunt namelijk kiezen uit diverse formaten, waaronder alle standaard maten. Blijft je dakkapel binnen bepaalde afmetingen, dan heb je hier niet eens een vergunning voor nodig.

Natuurlijk is het belangrijk dat de dakkapel die je laat plaatsen perfect bij de stijl en uitstraling van jouw woning past. Je hebt anno nu alle keuze uit diverse kleuren, materialen en afwerkingen. De techniek heeft niet stilgestaan: wie investeert in een dakkapel van een erkende specialist, krijgt een kapel die niet alleen prachtig oogt, maar die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is en zeer lang mooi blijft.

Wat levert het concreet op?

Een dakkapel laten plaatsen, levert je concreet twee grote voordelen op. Allereerst de ruimte. Met een dakkapel krijg je er heel wat bruikbare vierkante meters bij. Op de plek waar het dak eerst schuin afliep, ontstaat nu een ruimte met een recht dak waaronder je kunt staan. Met een dakkapel van vier meter breed, krijg je al snel 8 tot wel 12 vierkante meter extra ruimte. Dat is bijna een complete gemiddelde slaapkamer erbij.

Daarnaast zorgt een dakkapel natuurlijk voor veel meer lichtinval. De kapel heeft een grote raampartij. Hiermee wordt een donkere zolder in één keer een lichte, bruikbare kamer. 

Een zeer interessante investering

Wat het extra interessant maakt: de dakopbouw kosten zijn met een dakkapel zeer goed te doen. Het is misschien wel de kleinste investering die je kunt doen om een volwaardige kamer te creëren. Zo wordt die zo vurig gewenste extra hobbykamer, logeerkamer, studeerkamer, slaapkamer of kinderkamer al sneller realiteit dan je denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *