Garagedeuren en de kernmerken

Er zijn heel veel verschillende soorten garagedeuren waaruit je kunt kiezen. Iedere soort garagedeur heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel informeren we je over een aantal veel voorkomende deuren en wat de voor- en nadelen per soort deur zijn.

Door dit artikel te lezen kun je goed geïnformeerd bij een garagedeur bedrijf langsgaan om het aanbod te bekijken en te beoordelen welke deur het beste bij jou past.

Kanteldeuren

Kanteldeuren werden vroeger vrijwel standaard in iedere garage geplaatst. Het grote voordeel van dit type deur is dat hij relatief gezien goedkoop in aanschaf is en doet wat hij moet doen: de garageruimte afsluiten. Het nadeel van een kanteldeur is dat hij vaak ongeïsoleerd is, waardoor het geen geschikte deur is als je veel tijd in de garage doorbrengt. Zoals de naam doet vermoeden, kantelt dit type deur naar buiten toe open. Daardoor is hij ook niet geschikt voor garages zonder oprit.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen die als een poort open en dicht kunnen. Vooral voor woningen die een landelijke uitstraling hebben is dit type deur een echte aanwinst. Helemaal als de deurbladen van hout zijn gemaakt en de houtkleur aansluit bij de uitstraling van de woning. De nadelen van openslaande deuren zijn hetzelfde als die van kanteldeuren.

Sectionaaldeur

Een sectionaaldeur bestaat uit een aantal deurbladen die verticaal geopend kunnen worden. Hierdoor zijn sectionale deuren ideaal voor garages waar een oprit ontbreekt. De deurbladen worden tijdens het openen onder het plafond gehangen. Sectionaaldeuren worden vaak geïsoleerd geleverd, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor garages die als hobbyruimte worden gebruikt en waar een comfortabel klimaat belangrijk is.

Roldeuren

Roldeuren zijn, net zoals sectionale garagedeuren, zeer geschikt voor gebruik bij garages waar geen oprit is. Daarnaast is een roldeur populair bij self storage gebouwen. Dat komt omdat de deurbladen verticaal worden geopend en boven de garagepoort in een opberg box worden opgerold. Hierdoor heb je de gehele garageruimte tot je beschikking, wat natuurlijk ideaal is als je zoveel mogelijk spullen in de ruimte wilt opslaan.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een garagedeur

Wanneer je een garagedeur gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je je niet blind staat op prijs, maar ook kijkt naar de kwaliteit die je aangeboden wordt. Maar vergeet ook zeker niet om naar de service te vragen. Zit de montage van de deur bijvoorbeeld bij de prijs inbegrepen? Hoeveel jaar garantie krijg je? En zitten er sloten op de deur die het politiekeurmerk veilig wonen hebben? Op dergelijke vragen kunnen bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in garagedeuren je een prima antwoord geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *