Geef je kale muur meer kleur

gekleurde meur

Wanneer je een kale muur hebt, wil je deze uiteraard graag wat meer uitstraling geven, waardoor je woning meer kleur krijgt. Een wandpaneel biedt hierbij de juiste uitkomst. Deze geeft een specialere uitstraling. Een wandpaneel is vaak met de hand gemaakt en voorzien van een mooie print. Het is een eyecatcher wat nét dat beetje extra dimensie geeft aan jouw interieur in huis.

Schilderwerk is mogelijk, maar niet noodzakelijk

Dit soort type panelen bieden veel voordelen ten opzichte van gipsplaten en gipsblokken. Bij de wandpanelen van Agnes heb je geen stuc – of schilderwerk nodig. Deze zijn een prima vervanger voor het plaatsen van een muur, die geen draagvermogen nodig hebben.

Uiteraard zijn de wandpanelen wel te schilderen, maar zoals eerder beschreven niet noodzakelijk. Hierdoor kan je jouw kamer meer tot leven brengen. Zo creëer je in een handomdraai de gewenste sfeer die aansluit bij jouw smaak.

Snel in elkaar te zetten

Wandpanelen kan je snel in elkaar te zetten. Dit kan al binnen één dag. Doordat de schroeven niet zichtbaar zijn, ben je geen tijd kwijt met het afwerken van e nieuwe wand. Ideaal dus! Een perfect alternatief voor gipsen wanpanelen, die vaak erg log en zwaar zijn.

Tips bij het in elkaar zetten van wandpanelen

Wil je gaan beginnen met het bevestigen van de wandpanelen? Zorg er dan voor dat de ruimte vochtvrij en voldoende geventileerd wordt. Net als bij laminaat moeten ook wandpanelen van te voren ‘wennen’ aan de ruimte. Zorg ervoor dat deze 24 uur van te voren in de desbetreffende kamer ‘aarden’.

Als tv-wand

Een wandpaneel kan ook gebruikt worden als tv-paneel. Zoals eerder vermeld heeft een wandpaneel geen draagkracht. Maar achter de panelen zit een houten rachelwerk, waar de tv aan bevestigd kan worden. De ophanging van de televisie wordt door het wandpaneel heen bevestig. De kabels werk je hierachter weg. Een prachtige tv-paneel als resultaat.

Onderhoud

Wandpanelen zijn van duurzame materialen ontwikkelt. Wil je deze plaatsen in een vochtige ruimte? Zorg er dan voor dat er voldoende ventilatie plaatsvindt. Op deze manier blijven de panelen het langste mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *