Geef je slaapkamer een make-over met deze tips!

slaapkamer make-over

Je slaapkamer is over het algemeen een fijne plek. Je bent er elke dag, en slaapt er elke dag heerlijk in je fijne bed. Omdat je er elke dag zo veel bent is het echter ook fijn om je slaapkamer zo nu en dan eens op te leuken. Nieuw plantje hier, nieuw kastje daar. Je slaapkamer een make-over geven doe je met de volgende tips!

Nieuwe indeling

Er is niets wat je kamer een nieuwere uitstraling geeft dan een nieuwe indeling van de meubels. Geef je bed, kast, nachttafeltje, alles een nieuw plekje. Je kunt bovendien meteen overal afstoffen en schoonmaken. Mooi meegenomen! Probeer wat leuks, en als het je niet bevalt zet je het zo weer terug.

Mooi nieuw beddengoed

Het beddengoed geeft ook een bepaalde uitstraling aan je slaapkamer. Ligt je bed bijvoorbeeld helemaal vol met kussens en leuke printjes, of heb je een simpel en strak wit dekbedovertrek? Wissel het eens af. Koop een nieuw dekbed overtrek, haal een leuk dekentje, leg wat sierkussens op het bed en je bed ziet er een stuk leuker en gezelliger uit. Dit is ook het perfecte moment om je oude hoofdkussen te vervangen voor een nieuwe.

Vervang grote accessoires en decoratie

Heb je een kleed, een grote poster aan de muur of een plank met allemaal kleine beeldjes en decoratie? Je kunt deze dingen gemakkelijk vervangen voor andere dingen. Haal bijvoorbeeld een nieuw (of tweedehands) kleed. Het zal de hele kamer een andere uitstraling geven. Kies voor een andere poster of foto aan de muur, of maak er compleet wat anders van. Maak bijvoorbeeld een mini-collage van kleine fotolijstjes. Wat anders, maar ziet er ook erg leuk uit. Vervang kleine beeldjes en decoraties op de planken voor andere dingen, of zet ze allemaal op een ander plekje.

Nieuw kleurtje aan de muur

Ben je die saaie, witte muren zat? Of wil je juist een effen kleur in plaats van dat drukke behang? Ga naar de bouwmarkt en haal een paar potten verf of een rol behang met behanglijm. Het kost wat werk, maar als je klaar bent heeft de hele kamer een andere uitstraling. Het is zeker de moeite waard. Je kan er ook voor kiezen om maar één muur te verven of behangen. Dan krijg je een soort accent muur wat ook erg leuk kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *