Gemak en professionaliteit met een goede VvE beheerder

Ieder wooncomplex heeft een vereniging van eigenaren, oftewel een VvE. De VvE is verantwoordelijk voor gemeenschappelijke belangen van alle woningeigenaren die onder het complex vallen. Hierbij kan gedacht worden aan gemeenschappelijke ruimtes, maar ook administratie, onderhoud, schoonmaak en renovatie.

Het regelen van deze zaken wordt uitgevoerd door het bestuur van de VvE. Dit bestuur bestaat in principe uit leden van de VvE, oftewel bewoners/woningeigenaren. Hiervoor bestaat niet altijd voldoende expertise en tijd. Daarom kiezen veel VvE’s ervoor om het beheer van de VvE uit te besteden.

Het beheer kan uitbesteed worden aan een gespecialiseerde VvE beheerder. Zij kunnen in meer of mindere mate de taken overnemen van het bestuur.

Voordelen van een VvE beheerder

Het uitbesteden van het VvE beheer heeft diverse voordelen. Niet alleen scheelt het tijd voor de bewoners, ook gebeurt het professioneel. Een professionele VvE beheerder heeft de juiste kennis van zaken om een VvE probleemloos te kunnen beheren.

Veel VvE’s zonder een beheerder kampen met financiële tekorten. Niet zelden is dit door verkeerde uitgaven en matige begrotingen, waardoor kosten hoger uitvallen en andere zaken verwaarloosd worden. Dat is niet alleen vervelend, maar kan ook leiden tot problemen. Regelmatig onderhoud is belangrijk om de kwaliteit van het complex en de veiligheid te waarborgen.

Met een VvE beheerder kan er worden gekozen voor gedeeltelijk of volledig beheer. Bij gedeeltelijk beheer worden bijvoorbeeld de financiële en administratieve zaken geregeld en bijgehouden door de beheerder, terwijl zaken als onderhoud nog voor rekening zijn van de bewoners.

Bij volledig beheer wordt alles uitbesteed. Het is aan te raden om te kiezen voor een gecertificeerde VvE beheerder die bewezen werkzaamheden heeft verricht in het verleden. Zo weet je zeker dat je een partij in de arm neemt die geen fouten maakt en daadwerkelijk het leven van de leden eenvoudiger maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *