Geniet optimaal van je geurkaars met deze tips!

geurkaars

Geurkaarsen zijn populaire sfeermakers voor in huis. Dit is helemaal begrijpelijk, want naast een gezellige sfeer, verspreidt een geurkaars ook een lekkere geur. Sommige geurkaarsen zijn nogal aan de prijs, dus wil je er optimaal van kunnen genieten. In dit artikel kun je een aantal tips lezen over hoe je je geurkaars het beste kunt behandelen, zodat je er zo lang mogelijk mee kunt doen!

Geurkaarsen bewaren

Geurkaarsen staan superleuk op een salontafel, maar de geur blijft eigenlijk het langst goed als je de kaars op een donkere, koele en droge plek bewaart. Een stuk minder gezellig, dus als je meerdere geurkaarsen hebt, dan kun je deze roteren. Verwissel bijvoorbeeld om de paar weken de kaars op je dressoir met een geurkaars die in je kast staat. Een glazen stolp kan ook weleens helpen om je geurkaars mooi te houden, want een stolp voorkomt dat er stof op het kaarsvet terecht komt. Verder is direct zonlicht of fel binnenlicht ook niet zo goed voor een geurkaars, want dit kan invloed hebben op de geur en het kaarsvet verkleuren.

Laat de geurkaars twee aaneengesloten uren branden

Wanneer je net een nieuwe kaars hebt aangeschaft, is het belangrijk om de kaars voor minimaal twee uur te laten branden. Dit zorgt er namelijk voor dat de bovenste laag kaarsvet volledig smelt en het evenredig opbrandt. Hiermee voorkom je dat het kaarsvet aan de zijkanten van het glas blijft en niet meer kan smelten, wat natuurlijk erg zonde is van je mooie geurkaars.

Knip het lontje

Wanneer je de kaars uit hebt geblazen, moet je altijd het lontje direct centreren en ervoor zorgen dat hij rechtop staat. Vervolgens moet je het lont trimmen tot ‘ie ongeveer 0,5 centimeter is, voordat je je geurkaars weer opnieuw aansteekt. Het knippen van het lontje voorkomt tevens zwarte rookaanslag op het glas. Ook zorgt een kort lontje ervoor dat het glas niet oververhit raakt wanneer je de kaars weer aansteekt.

Let op je veiligheid

Misschien een open deur, maar laat je geurkaars nooit branden als je niet in de buurt bent en laat het buiten bereik van kinderen. Je kunt de brandende geurkaars het beste ook niet in een tochtige ruimte plaatsen. Zet een brandende kaars ook niet direct op oppervlakten van marmer of glas. Tenslotte is het ook niet verstandig om met een brandende kaars rond het huis te lopen.

Hergebruik het glas

Wanneer je geurkaars op is geraakt, kun je het glas waarin de kaars zat, hergebruiken. Doe er bijvoorbeeld je make-upkwasten in of gebruik het als een vaasje. Vooral als je duurdere geurkaarsen hebt zoals van de merken Diptyque of Cire Trudon, is het een leuk idee om de glazen houders te bewaren. Om het glas schoon te maken, moet je heet kokend water erin gieten. Pas wel op voor je handen en gebruik eventueel ovenhandschoenen! Giet het water vervolgens weg in het toilet en poets de binnenkant van het glas schoon met keukenpapier. Herhaal dit proces eventueel nog een aantal keer totdat het glas volledig schoon is.

Bron: Woonprettig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *