Gezond eten dat je kan bewaren in de koelkast

Probeer jij gezonder te leven, maar stuit je op het probleem dat veel vers voedsel sneller over de datum gaat, dan dat jij tijd hebt om het op te eten? Dan ben je niet alleen. Veel mensen die op de gezonde tour zijn lopen tegen dit probleem aan. Aan veel ongezond voedsel zijn stoffen toegevoegd zodat het een onnatuurlijke houdbaarheidsdatum heeft. Die wil je niet in je hebben. Het liefst alleen maar vers onbespoten voedsel dat daadwerkelijk gezond voor je is. In deze blog lees je over gezond eten dat je lang kan bewaren als je het in koelkasten stopt.

Appels 

Bewaar je appels in een plastic zak en plaats de hele zak in de groentelade van je koelkast. Bewaar geen groenten in dezelfde lade en je kan een maand of langer van je appels genieten voordat ze gaan bederven. Eet eerst de grotere appels, want die bederven eerder dan de kleinere appels. 

Kool 

Verse kool smaakt het lekkerst, maar je kunt kool wel twee maanden in de koelkast bewaren als je het eerst in plastic wikkelt. Kool kan worden gebruikt in plaats van sla voor salades of op een sandwich.  

Aardappels 

Als je aardappelen bewaart bij in het donker, kunnen ze tot vier maanden meegaan. De kelder is een ideale plek om aardappelen in te bewaren, maar zorg ervoor dat je ze uit de buurt houdt van appels en uien, want beide zullen een gas uitstoten dat zal rijpen en je aardappelen kunnen dan gaan rotten. 

Rijst 

Je kunt bijna alle soorten rijst twee jaar of langer bewaren. Bruine rijst is net zo lang houdbaar als je het in de koelkast of vriezer bewaart. Als je een zak rijst eenmaal hebt geopend, bewaar deze dan in een luchtdichte verpakking.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *