Gordijnen op maat, wat kies jij?

Processed with VSCO with a6 preset

Je hebt je woning leuk ingericht, maar je wil nog gordijnen op maat. Je hebt alleen nog geen flauw idee welke kant je op moet. Dit is logisch want er zijn erg veel mogelijkheden qua kleuren, materialen, stoffen, extraatjes en dan nog het budget. Goed om daarom op je gemak een kijkje te nemen wat er kan en wat je wel/niet wil. Alle soorten gordijnen hebben weer hun eigen kenmerken, voor- en nadelen en dan is het aan jou om er uit te komen wat er bij jouw interieur past. Je wil namelijk ook dat het aansluit bij de rest van de woning. Gordijnen kunnen een echte eye catcher worden van je interieur.   

Overgordijnen, inbetweens of vitrages? 

Gordijnen, waar gaat de zoektocht beginnen? Laten we eens kijken naar de overgordijnen, inbetweens en vitrages. Als je op zoek bent naar overgordijnen kan dat omdat je toch wat meer privacy wil. Je hebt dan volop keuze uit diverse materialen en kleuren en ook zijn er verduisterende stoffen beschikbaar. Inbetweens zijn ook de moeite waard, deze dempen geluid, zorgen voor een gezellige en luchtige sfeer en zijn net wat voller dan vitrage. Vitrages zorgen juist voor minder inkijk van buitenaf, ze behouden lichtinval van buitenaf en zijn voordelig in de aanschaf. De vraag die je jezelf dan kunt stellen is waar gaat bij jou de voorkeur naar uit? Wil je graag meer sfeer, of juist meer privacy? Alles is mogelijk, als je maar weet wat je wil en dan kunnen voor jou de gordijnen op maat worden gemaakt.  

Keuzes afwegen gordijnen op maat 

Je hebt dus soorten gordijnen op maat waar je uit kunt kiezen, dan nog materialen, stoffen en kleuren. Erg veel bij elkaar waarin je afwegingen zal moeten maken. Als je kiest voor een witte gordijnstof, dan zal dat de kamer meer ruimte geven en ook een rustige sfeer uitstralen. Kies je voor een kleurrijke en decoratieve gordijnstof, dan kies je voor een vrolijke sfeer. Het zal dus ook een beetje liggen aan de kamer waar de gordijnen komen te hangen. In de slaapkamer wil je misschien meer rust, maar voor de kinderkamer zijn vrolijke kleuren ook weer een aanrader. Alleen maar leuk om je te laten inspireren en dan kom je er vanzelf achter wat jij graag wil.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *