Grijze tinten in je woonkamer

Er wordt vaak gekozen voor natuurtinten in huis. De vloeren bij de meeste huizen hebben een houttint, meubelen zijn van hout en natuurlijk wordt de omgeving aangevuld met groene kamerplanten. Daar hoef je natuurlijk niet voor te kiezen. Of je kunt het afwisselen met een andere, neutrale kleur. Kies bijvoorbeeld voor grijze gordijnen. Ze steken niet af bij de rest van je interieur, of dat nu natuurtinten heeft of juist industrieel en modern is. Of je gaat voor grijs eiken laminaat. Een andere kleur voor kan al het verschil maken voor de uitstraling van je woonkamer. En dat mag natuurlijk ook gewoon in je slaapkamer

Waarom grijs?

Grijs is een neutrale kleur die bij alle soort interieurs goed zal passen. Neem bijvoorbeeld de grijze gordijnen. In een huis met veel wit zorgt dit voor wat contrast. In een huis met veel hout, of dat nu donker of licht is, creëer je een speelse afwisseling met grijze gordijnen. Een huis met veel industriële aspecten en zwarte accenten past natuurlijk ook perfect bij grijs. Of dat nu licht of donker is, maakt eigenlijk weinig uit. Wij adviseren om te kiezen voor wat lichtere gordijnen bij een donkerder huis of interieur en voor donkerdere gordijnen in huizen waar veel licht binnenvalt of veel wit gebruikt wordt. Maar dat mag je natuurlijk zelf bepalen.

Een grijze vloer

Gordijnen kunnen gerust blijven hangen voor een eventuele volgende bewoner, zonder dat deze misplaatst lijken. Met een vloer is dat wat lastiger, maar dat hoeft natuurlijk niet uit te maken. Een grijze laminaat vloer oogt nog steeds als hout, zeker als je voor eiken laminaat kiest. De structuur van het hout blijft zichtbaar, er zit simpelweg een grijstint over de vloer heen. In combinatie met veel houten meubelen is zo’n grijze vloer vaak een rustgevende afwisseling die perfect in je interieur past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *