Handige tools voor de kleine keuken

Keuken
Keuken

Een grote keuken met ruimte voor een lange eettafel en een kookeiland. Klinkt hartstikke goed toch? Helaas kan niet iedereen de luxe van zo’n grote keuken ervaren. Vaak moeten we het doen met een paar vierkante meter. Maar dat betekent niet gelijk dat je niet iets moois van deze woonruimte kunt maken. Bij een kleine keuken is het alleen een kwestie van efficiënt met de ruimte omgaan en de juiste tools aanschaffen, zodat je de beschikbare oppervlakte optimaal benut.

Multifunctionele pannen

Een van de ‘ruimtevreters’ in een keuken zijn de pannen. Als je deze opstapelt, heb je al gauw een keukenkastje vol. Daarom kan je er ook voor kiezen om deze op te hangen aan de wand. In principe heb je voor je huishouden eigenlijk maar een paar pannen nodig. Een grote pan, een steelpan, een hapjespan en een kleiner pannetje zouden voldoende moeten zijn om je te redden tijdens het koken. Bespaar jezelf geld en investeer dan ook gelijk in pannen van een duurder merk. Deze zijn bijvoorbeeld voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor de bodem lang goed blijft. Ook kan je ervoor kiezen om multifunctionele pannen aan te schaffen. Deze hebben niet alleen een uitstekende kwaliteit, maar mocht je in de tussentijd wisselen van gasstel en overgaan van keramisch koken naar een inductieplaat dan hoef je niet ook nog eens nieuwe pannen aan te schaffen.

keukengerei

Extra ruimte in je keukenkastjes

Je keukenkastjes zijn eigenlijk zo vol. En wanneer je een kleine keuken hebt, moet je dan ook een beetje creatief zijn met de indeling. Om extra ruimte te creëren zijn plankinzetten heel handig. Dit zijn een soort van kleine tafeltjes van stevig materiaal die je ook nog eens kunt stapelen. Door de extra ruimte die je nu hebt, worden je keukenkastjes eigenlijk een stuk ruimer. Zo is het voor jou veel makkelijker om verschillende soorten keukengerei op te bergen. De plankinzetten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kosten maar een paar euro. Deze handige tool is verkrijgbaar bij de grotere meubelketens.

Versier je aanrecht

In een kleine keuken is het handig om het aanrecht zo leeg mogelijk te houden. Zo heb je alle ruimte om het eten te bereiden. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Tegenwoordig is het helemaal in om je aanrecht te versieren met traditionele keukenapparaten. Kies daarom een apparaat als pronkstuk voor jouw keukenblad. En dan het liefst een apparaat dat je vaak gebruikt. Denk hierbij aan een mixer, een broodrooster of een mooie waterkoker. Maak het plaatje helemaal af door ook de tegels boven het aanrecht te decoreren met bijvoorbeeld stickers in een mooi patroon.

Metatitel: Tips voor een efficiënte inrichting van een kleine keuken Metatekst: Met deze tips koop je de meest handige tools voor je kleine keuken. Creëer meer ruimte in je keukenkastjes en kies voor de juiste pannen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *