Hervulbare cartridges gebruiken en bijvullen

Het runnen van een kantoor vereist een grote verantwoordelijkheid. Dit omvat het zorgen voor alle apparaten en randapparatuur die je op die werkplek gebruikt. Als het op printers aankomt, is het veel voordeliger om hervulbare cartridges te hebben. Je hoeft namelijk alleen de inkt bij te vullen in plaats van de hele cartridge te vervangen. Dit idee is goedkoper en probleemloos, vooral als je een expert inhuurt om het bijvulproces uit te voeren. Het goede nieuws is dat je dit werk ook zelf kunt doen.

Inktpatroon bijvullen – de voorbereiding

Als je besluit je printer cartridge zelf bij te vullen, moet je deze taak goed uitvoeren. Bereid eerst je werkgebied voor. Het wordt aanbevolen om een ​​inkt bestendig kledingstuk boven een tafel of bureau te plaatsen. Zo voorkom je dat je meubels kapot gaan. Vervolgens moet je een gat in de cartridge maken. Om toegang te krijgen, moet je bovenaan een gat maken. Vergeet niet de sticker eraf te halen voordat je dat gaatje maakt. In sommige cartridges zit al een gat, dus dan hoef je er geen te maken.

Het belangrijkste proces van het bijvullen van cartridges:

Zodra je toegang hebt gekregen, hoef je alleen de inkt in de lege cartridge te injecteren. Zorg ervoor dat de spuit goed in het gaatje is gekomen en vrij kan worden bewogen. Neem wat inkt uit de fles en spuit deze in de cartridge. Je moet dit echter langzaam doen om overmatig bijvullen te voorkomen. Tijdens dit proces moet je ervoor zorgen dat je cartridge vol is door te controleren of er lucht in zit.

Het afwerkingsproces

Je werk is nog niet gedaan. Zodra je de cartridge met nieuwe inkt hebt gevuld, mag je het gat niet laten zoals het is. Sluit het gat met een tape of andere stoppers. Zorg ervoor dat er geen lek zit. Ten slotte moet je de printkop reinigen en testen door enkele documenten af ​​te drukken. Je bent nu klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *