Het hele jaar door genieten van je tuin

De zomer laat jammer helaas nog wel even op zich wachten en dat betekent dat we nog even geduld moeten hebben voordat we weer heerlijk tijd kunnen doorbrengen in onze tuin. Voor veel mensen is de tuin hun favoriete plekje en eigenlijk is het jammer dat we daar maar een paar maanden per jaar van kunnen genieten. Het Nederlandse weer nodigt bovendien niet uit om ‘s winters lekker buiten te gaan zitten. Tóch is het ook best mogelijk om ook tijdens minder goed weer onbezorgd van de buitenlucht te kunnen genieten. Benieuwd hoe? Ik vertel je er graag meer over.

De ultieme combinatie van binnen en buiten 

Met een tuinkamer (ook wel overkapping of veranda genoemd) kun je gedurende het hele jaar genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft. Door het glas zie je hoe je tuin langzaam maar zeker wit kleurt tijdens een winterse sneeuwbui en hoe, vroeg in het voorjaar, de eerste knoppen beginnen door te komen. Met een tuinkamer creëer je in feite een tweede huiskamer die in directe verbinding staat met je tuin. Door de glazen schuifdeuren waan je je in de buitenlucht, terwijl je lekker warm binnen zit. 

Haal het maximale uit je tuinkamer door deze geheel naar jouw smaak in te richten. Je kunt ervoor kiezen om een paar lekkere stoelen te plaatsen om optimaal te relaxen. Ook kun je er een eettafel plaatsen of bijvoorbeeld een keuken met gasbarbecue. De gasbarbecue biedt in de zomer natuurlijk een heerlijke uitkomst! 

Een tuinkamer is een investering voor je woning

Een tuinkamer kan worden gezien als een investering. Tuinkamers zijn namelijk gewild bij veel mensen die een huis zoeken. Over het algemeen is het zo dat de prijs die je betaald voor de aanleg, zeker weer wordt terugverdiend op het moment dat je besluit om je huis te verkopen. Daarnaast brengt het laten plaatsen van een tuinkamer nog andere financiële voordelen met zich mee. Het huis raakt namelijk beter geïsoleerd, zeker wanneer er sprake is van een overkapping met glazen deuren, zoals bij een tuinkamer het geval is. Warmte blijft beter hangen en dat is uiteraard positief voor de energierekening. 

Wil je meer weten over de voordelen van een tuinkamer of wil je graag een tuinkamer laten aanleggen? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn of ga langs bij de uitgebreide showroom van Fonteyn in Uddel, nabij Apeldoorn. In de uitgebreide showroom vind je een hoop inspirerende voorbeelden van verschillende huiskamers. De deskundige adviseurs en stylisten zorgen ervoor dat jouw ideale tuinkamer werkelijkheid wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *